miercuri, 8 iunie 2011

José Sarney şi proiectul legislativ al Confederaţiei Masonice din Brazilia (COMAB)

miercuri, 8 iunie 2011

Cu ocazia aniversării Marelui Orient din Santa Catarina, Marele său Maestru, Fratele Rubens Ricardo Franz (Preşedinte al COMAB - Confederaţia Masonică Braziliană) a efectuat ovizită oficială la Brasilia, acolo unde a avut loc întrevederea cu José Sarney Costa, Preşedintele Senatului (al 31-lea Preşedinte al Braziliei). Întrevederea a fost organizată de Senatorul Casildo Maldaner (fost Guvernator).


Preşedintele COMAB şi-a expus poziţia oficială cu privire la mai multe domenii de activitate în Brazilia: educaţie, drepturile omului, ecologie şi problematica populaţiei indigene.

În ceea ce priveşte educaţia, punctul masonic de vedere este foarte clar. Franz a explicat că se doreşte ca administrarea celor două forme de învăţământ să fie făcută de două ministere diferite. De la şcoala primară şi până la liceu inclusiv, administrarea să fie făcută de Ministerul Educaţiei, iar învăţământul superior să fie administrat de Ministerul Ştiinţei şi Tehnologiei.

În domeniul ecologic se doreşte susţinerea pentru armonizarea legislaţiei în vigoare din Brazilia cu normele internaţionale în ceea ce priveşte pădurea tropicală.

De asemenea, Masonii brazilieni doresc şi consideră imperativă susţinerea drepturilor omului şi mai ales a drepturilor populaţiilor indigene. În acest sens se doreşte amendarea constituţiei federale.

Zilele trecute, Agenţia de Presă Masonică din România (APMR) a salutat oficial iniţiativa, considerând că astfel de acţiuni sunt în beneficiul total al cetăţenilor.


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates