duminică, 31 iulie 2011

Alex Mihai Stoenescu: "Uniunea Europeană este un proiect masonic"

duminică, 31 iulie 2011

În cursul serii de sâmbătă, 30 iulie 2011, emisiunea televizată "Codul lui Oreste" a avut un invitat special, în persoana istoricului Alex Mihai Stoenescu. Istoricul român a vorbit despre societăţile secrete şi modul în care acestea au influenţat lumea şi continuă să o facă.


Emisiunea ce a purtat tilul "Ocultele istoriei: societăţi oculte, conspiraţii, progres" a prezentat într-o manieră globalistă "istoria lumii", aşa cum a precizat şi istoricul. Pe parcursul a două ore, Alex Mihai Stoenescu a explicat pe larg aspecte necunoscute sau mai puţin cunoscute multora dintre cei neiniţiaţi în istoria din spatele istoriei sau în istoria discretă a ţărilor.

În ultima parte a emisiunii, istoricul a vorbit despre modul în care a relaţionat Francmasoneria Universală cu istoria statelor moderne şi, prin urmare cu istoria lumii.

Istoricul Stoenescu a amintit despre România şi "vulnerabilitatea sa la manipulare", în contextul în care Oreste Teodorescu a amintit faptul că există mai multe teorii conform cărora există alte elemente care conduc lumea. De asemenea, realizatorul a prezentat şi lucrarea lui Stoenescu cu privire la "revoluţia" din 1989 şi Ordinul Francmasonic. Pentru a evita orice neînţelegere, a fost făcută şi o prezentare exemplificată a ceea ce înseamnă "teoria conspiraţiei".

Un alt subiect dezvoltat în cadrul emisiunii a fost cel legat de Ordinul Cavalerilor Templieri. Domnul Teodorescu a menţionat o teorie conform căreia Templierii stau la baza formării primelor bănci. În acest sens, istoricul a spus că "sunt teorii ale conspiraţiei autentice". De asemenea, acesta a afirmat şi faptul că templierii "sunt primii bancheri". "Toate aceste teorii conspiraţioneste (...) pot fi uşor de demontat de orice cetăţean, chiar şi cu o pregătire medie", a mai adăugat Stoenescu.


Aducând în discuţie o altă teorie, realizatorul emisiunii a menţionat posibila descendenţă merovingiană a lui Iisus şi a Mariei Magdalena. "Ştim deja că în perioada lui Napoleon... Bonaparte, arhivele papalităţii de la Vatican au fost luate în marea lor majoritate şi duse în Franţa, la Paris. Ulterior o parte dintre ele au fost returnate Vaticanului şi se găsesc din nou în biblioteca de la Vatican (...). Deci, aceste arhive vechi ale Vaticanului au ajuns la ochi cercetătorilor, a istoricilor, a analiştilor francezi. În 1848, Jules Michelet, celebrul istoric, publică toate documentele procesului templierilor" a adăugat Alex Mihai Stoenescu, menţionând faptul că papalitatea a absolvit de vină pe templieri, principalul scop fiind deposedarea acestora de averile Ordinului.

După cum spuneam, a doua jumătate a emisiunii a fost dedicată teoriilor care au la bază Ordinul Masonic Universal. În acest sens, istoricul a dorit să menţioneze importanţa Germaniei ca spaţiu de apariţie a anumitor teorii. Realizatorul a intervenit pe fondul discuţiei şi a declarat faptul că "există şi nişte dovezi istorice care vin cumva să alimenteze uneori teoriile conspiraţiei. Foarte puţină lume ştie de exemplu că Marx a fost înmormântat cu onoruri masonice la Londra, Londra care este totuţi fieful filosofiei capitalist-consumiste (...). Se spune că marile revoluţii socialiste sunt amorsate de Marele Orient al Franţei, o Obedienţă Masonică stângistă laică (...), o Francmasonerie foarte orizontalistă şi foarte pusă pe treaba concretă, socială".

Completând afirmaţiile gazdei, istoricul Stoenescu a subliniat esenţa masonică a unui proiect vechi, numit Statele Unite ale Europei, menţionând că Uniunea Europeană "este un proiect masonic".

Emisiunea a culminat cu modul în care organizaţiile secrete influenţează sau nu istoria. În această ordinei de idei, invitatul a dorit să-l citeze le Larry Watson, spunând: "toată lumea râde de teoria conspiraţiei, dar se întâmplă mereu". De asemenea, a menţionat şi faptul că Francmasoneria are scopuri cât se poate de benefice asupra proiecţiei de viitor a societăţii. "Ele nu urmăresc să producă războaie, să omoare oameni, dimpotrivă, să încerce să aducă omenirea într-o situaţie în care să se trăiască mai bine şi oamenii să fie mai liberi. Este evident acest lucru. În momentul în care analizezi ideile de bază, scopurile, îţi dai seama", a mai adăugat istoricul.


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates