duminică, 20 noiembrie 2011

Agenţia de Presă Masonică din România îşi deschide porţile pentru ţările din lumea lusofonă (vorbitoare de limbă portugheză)

duminică, 20 noiembrie 2011
În dimineaţa zilei de 20 noiembrie 2011 Secretarul General a decis relansarea Jornal Maçônico. Este vorba despre o publicaţie virtuală de limbă portugheză care publica ştiri şi informaţii masonice din Portugalia şi Brazilia. În urmă cu doi ani acesta a fuzionat cu APMR, dând naştere Grupului de Presă Masonică din România. Relansarea Jornal Maçônico va cuprinde în noul format şi publicarea de ştiri masonice internaţionale pe modelul Diario Masonico sau a Junalului Masonic. Momentan nu se ştie data exactă a relansării paginii virtuale, însă acest relansarea este deja o certitudine.


Secretarul General al APMR vorbea astăzi de "Importanţa lumii lusofone este foarte mare pentru noi". De asemenea, afirma şi faptul că "Este o bucurie pentru APMR să-şi poată întinde braţele către Fraţii noştri vorbitori de limbă portugheză. Spaţiul lusofon este atât de mare încât cuprinde Europa, America de Sud, Africa şi Asia. Masonii Portugalia, Brazilia, Capul Verde, Angola, Mozambic, Macau, São Tomé e Príncipe, Guinea-Bissau şi Timorul de Est vor putea citi în curând ştirile APMR în limba portugheză".

Legăturile puternice pe care APMR le are cu Masoneria Regulară din Brazilia vor fi fructificate în acest sens. Agenţia de Presă Masonică din România are în Brazilia (ţara cu cei mai mulţi vorbitori de limbă portugheză şi cu cea mai mare comunitate masonică din spaţiul lusofon) un Corespondent Internaţional pentru Republica Federativă a Braziliei.


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates