vineri, 11 noiembrie 2011

Masonii se opun: Francmasonii francezi din Marele Orient al Franţei spun NU lui Marine Le Pen şi îl contestă pe Nicolas Sarkozy (Preşedintele Franţei)

vineri, 11 noiembrie 2011
Campania pentru alegerile prezidenţiale din Franţa reprezintă un eveniment important pentru istoria contemporană a Republicii Franceze, o "res publica" atât de venerată de membrii Marelui Orient al Franţei, principalul artizan al mişcărilor revoluţionare franceze şi al îndepărtării monarhiei din Franţa. Înclinaţia spre aspectele sociale ale vieţii franceze şi interesul general în ceea ce priveşte bunăstarea cetăţenilor de pe malurile Senei şi nu numai este foarte cunoscută şi importantă pentru Masonii francezi.


De la DSK la Marine Le Pen şi Nicolas Sarkozy, Masonii francezi spun: NU

Pe fundalul scandalului mediatic în care a fost implicat fostul Director General al Fondului Monetar Internaţional (funcţie ocupată în prezent de fostul Ministru al Afacerilor Economice, Finanţelor şi Industriei din Franţa, doamna Christine Madeleine Odette Lagarde) şi pe fondul urcării în sondaje a doamnei Marine Le Pen, Marele Orient al Franţei organizează dezbateri de idei politice, economice, sociale etc., la sediul său din Rue Cadet.

Marele Orient al Franţei şi-a luat angajamentul de a organiza aceste dezbateri în perioada septembrie 2011 - ianuarie 2012, principalii şase candidaţi (François Bayrou, Jean-Louis Borloo, Eva Joly, Jean-Luc Mélenchon, Nicolas Sarkozy şi candidatul/candidata Partidului Socialist) urmând să-şi expună programul politic şi să fie supuşi unui şir întreg de întrebări cu privire la ce vor ei de la Franţa, ce oferă ei Francei şi, mai ales, dacă înţeleg necesităţile francezilor.


Problema este că Marine Le Pen nu pare să aibe şanse reale de a fi invitată de Marele Orient al Franţei deoarece, duă cum se cunoaşte foarte bine, Frontul Naţional şi GOdF au avut mereu un conflict deschis pe teme precum avortul, căsătoriile între persoane de acelaşi sex, eutanasia şi altele. Şi totuşi, Marine Le Pen este fata lui Le Pen şi nu el în persoană, ar spune unii comentatori mai puţin avizaţi. Da, este adevărat însă programul doamnei Le Pen preia foarte multe aspecte din politica tatălui său şi, prin urmare, sunt aceleaşi conflicte istorice cu Marele Orient.

Am putea face o aluzie şi la faptul că singura Mare Lojă care nu a declarat deschis votul împotriva lui Le Pen (tatăl) a fost chiar Marea Lojă Naţională Franceză (GLNF), restul exprimându-se clar în favoarea lui Chirac.


Marele Orient al Franţei se opune vehement Frontului Naţional

În aceeaşi ordine de idei, trebuie reamintit faptul că Preşedintele Comitetului de Susţinere a lui Le Pen este Gilbert Collard (avocat în Baroul din Marsilia), iniţiat în Marea Lojă a Franţei, actualmente fiind membru al Marii Loji Naţionale Franceze.

Gérard Contremoulin vorbea pe 8 septembrie 2011 despre faptul că "Frontul Naţional este incompatibil cu Marele Orient". Acesta îşi începea comentariul spunând următoarele: "Frontul Naţional nu este un partid republican! Programul său nu este compatibil cu idealurile masonice, nu avem nimic în comun cu acesta, iar acesta nu ezită să o afirme". Însă menţiunile şi avertismentele ameninţătoare ale lui Contremoulin merg mult mai departe, invocând precedentul de "jurisprudenţă masonică" din perioada mandatului Marelui Maestru Philippe Guglielmi, care l-a expulzat din Marele Orient pe Fratele Jean-Pierre Soisson în timpul alegerilor din Regiunea Bourgogne în anul 1998.



Guy Arcizet reacţionează la scandalul ideologic din sânul Marelui Orient


Marele Maestru al Marelui Orient al Franţei (GOdF) este unul din oamenii care a criticat cu vehemenţă sloganul campaniei electorale din 2007 a lui Nicolas Sarkozy, actualul preşedinte al Franţei: "Munceşte mai mult să câştigi mai mult". Arcizet consideră acest slogan ca fiind "materialist şi consumist", afirmând totodată că Francmasoneria propune altceva: "umanism de rezistenţă", care "elaborează concepte societale şi filosofice".

Mulţi afirmă faptul că vehemenţa lui Arcizet a apărut chiar şi în discursul său de reinaugurare a Marelui Templu din Paris (care a fost refăcut după un incendiu devastator). Înclinaţia lui Arcizet către Partidul Socialist francez este cunoscută şi nu este negată de nimeni, însă în sânul Marelui Orient există şi susţinători ai lui Sarkozy, unul din aceştia fiind chiar Alain Bauer, fostul Mare Maestru al Marelui Orient al Franţei.


Alain Bauer, şeful de campanie al lui Sarkozy, este şeful securităţii franceze

Bauer a condus Marele Orient al Franţei în perioada 2000-2003 (a mai fost şi Consilier al Ordinului şi adjunctul lui Philippe Guglielmi, iar în 2005 şi-a dat demisia din toate demnităţile de nivel naţional), fiind de profesie criminalist şi specialist în chestiuni de securitate urbană. Actualmente este consilierul lui Sarkozy pe probleme de securitate şi terorism, funcţie pe care o ocupa (în cadrul Ministerului de Interne) atunci când Sarkozy era ministru, dar şi în timpul lui Jean Pierre Chevènement.


Până la finele anului 2009 acesta a fost membru al consiliului de administraţie al Institutului de Relaţii Internaţionale şi Strategice. Acesta a devenit celebru atunci când în seara zilei de 19 februarie 2011 a declarat într-o emisiune dedicată Francmasoneriei faptul că "Masoneria este într-un oarecare fel Biserica Republicii".


Loja Combat din GOdF face opoziţie venirii lui Sarkozy în Marele Templu din Paris

În octombrie, Loja Combat, jurisdciţionată Marelui Orient al Franţei, a emis o scrisoare deschisă către toate Lojile care doreau să-l invite pe Nicolas Sarkozy (pe numele său complet Nicolas Paul Stéphane Sarkozy de Nagy-Bocsa, Co-Principe al Principatului Andorra şi Maestru al Legiunii de Onoare), Preşedintele Franţei, la dezbaterile organizate de GOdF. Masonii din Loja Combat declarau public opoziţia lor faţă de participarea lui Sarkozy la aceste dezbateri, nedorind ca preşedintele ţării să fie invitat pe Rue Cadet.

"A-l primi pe domnul Sarkozy ar însemna să-i oferim ceea ce a căutat mult timp. Domnul Sarkozy vrea ca ai săi evrei, ai săi musulmani şi ca ai săi francmasoni, toţi să devină deopotrivă o piesă a dispozitivului său electoral", declarau membrii Lojii Combat în scrisoarea deschisă. Tot cu privire la Sarkozy aceştia spuneau: "Un institutor nu va putea niciodată să înlocuiască în preot".



 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates