sâmbătă, 31 decembrie 2011

Marea Lojă Regulară din Tahiti se naşte pe fondul scandalului de la GLNF

sâmbătă, 31 decembrie 2011
Anul acesta Masoneria Regulară din Franţa a suferit cel mai mare scandal din istoria sa cel puţin recentă. Izolaţi de întreaga Europă Centrală şi Occidentală, francezii de la GLNF s-au pus pe "şotii", ridiculizându-l pe Marele Maestru Stifani.

Într-un acces de furie, Stifani decide dizolvarea Marii Loji Provinciale din Polinezia Franceză şi punerea Lojilor de acolo sub conducerea directă a sa. Dar acest lucru nu a împiedicat pe Fraţii polizenieni să-şi reconsidere poziţia faţă de Franţa şi au decis să constituie Marea Lojă din Regulară Tahiti (şi a Arhipelagului).


Trei Loji Simbolice (Poe Rava, Te Parau Mo’a şi Hospitaliers de Polynésie Françaises) şi trei Capitole ale Arcei Regale (Poe Rava, Te Parau Mo’a şi Te Aravihi) au constituit o nouă Mare Lojă, independentă de conduerea de la Paris, dând astfel o notă de suveranitate şi independenţă Masoneriei din Polinezia Franceză. Acum Fraţii din Polinezia Franceză vor căuta recunoaşterea Marilor Loji Regulare din lume pentru a putea începe o nouă etapă în istoria masonică a Polineziei Franceze. Este foarte probabil ca Marele Maestru instalat să fie fostul Mare Maestru Provincial al GLNF pentru polinezia Franceză, Fratele Philippe Gestas.


vineri, 30 decembrie 2011

Secretarul General al Agenţiei de Presă Masonică din România (APMR) lamentează apariţia grupuleţelor de "presă masonică" din România şi de afară

vineri, 30 decembrie 2011
Secretarul General al Agenţiei de Presă Masonică din România lamentează apariţia grupuleţelor de "presă masonică" şi lipsa totală a profesionalismului acestora. În cursul zilei de 30 decembrie 2011, Secretarul general a declarat că nu va accepta niciodată ca pe perioada mandatului său "APMR să colaboreze cu aceste grupuleţe de interese financiare, politice şi personale care încearcă în zadar să copieze activitatea Agenţiei".


"Atât în România cât şi în alte ţări aceste grupuleţe au apărut ca ciupercile după ploaie, activitatea lor în sine fiind în general apă de ploaie. Este inadmisibil ca cineva să creadă că APMR va colabora vreodată cu ele. Sunt nişte parodii ale unor oameni lipsiţi de imaginaţie şi insuficienţi de sine. Nu suntem la circ ca să facem pe bufonii!", a declarat Secretarul General, respingând cu tărie orice relaţionare a APMR cu aceste grupuri.

"Recunosc că eram deranjat la început însă văd că apar ca ciupercile după ploaie. În România, Grecia, Italia, Peru, Spania etc aceste... să le spunem doar grupuleţe, nu fac altceva decât să facă de râs Ordinul. Acum, după atâţia ani, mă uit doar cu jenă şi milă la lipsa lor de imaginaţie şi la modul total lipsit de profesionalism cu care acţionează. Nu poţi să expui cloaca din anumite grupări masonice în spaţiul virtual!", a adăugat acesta.

"Vreau să fie un lucru extrem de clar: am lucrat, lucrăm şi vom lucra în proporţie de 90% cu Marile Loji şi Marile Oriente recunoscute de Marea Lojă Unită a Angliei, iar restul de 10% este dedicat Obedienţelor pe care noi considerăm că se încadrează în spectrul regular. Aşadar nu voi extinde colaborarea cu nimeni care nu respectă 100% principiile care ghidează instituţia pe care o conduc! Partizanatul din Marile Loji se observă în activitatea lor, iar acest joc nu se joacă la nivelul nostru!".

Secretarul General al APMR a anunţat astăzi Cancelaria şi Secretariatul de Comunicaţii că nu va da curs cererilor de colaborare care au fost primite în ultima jumătate de an. Mai mult, va întări relaţiile deja existente prin parteneriate colaterale şi va continua să meargă pe spectrul regular şi nu va aduce atingeri fundamentale stabilităţii şi integrităţii Marilor Loji din România sau din străinătate, conform Constituţiei APMR.


joi, 29 decembrie 2011

Marele Maestru François Stifani a primit ameninţări cu moartea

joi, 29 decembrie 2011
Conform avocatului lui Stifani există două anonime prin care i se aduc ameninţări, inclusiv copiilor săi. În prezent a fost deschisă o anchetă, iar unul din principalii opozitori ai lui Stifani va fi anchetat la începutul anului viitor, lucru ce a produs consternare în rândul celor care doresc răsturnarea de la putere a lui Stifani.


miercuri, 28 decembrie 2011

Marele Orient al Poporului/Popoarelor Rusiei (Великий Восток Народов России)

miercuri, 28 decembrie 2011
După ce am făcut un scurt bilanţ al ultimului an, aş dori să vorbesc despre un lucru mai puţin sau aproape deloc cunoscut Masonilor din România şi nu numai. Este vorba despre Marele Orient al Poporului/Popoarelor Rusiei (Великий Восток Народов России). Nu doresc să mă adâncesc în secolul al XX-lea, lăsându-vă Frăţiilor Voastre plăcerea de a studia acest lucru. Doresc doar a sublinia câteva aspecte contemporane.


Decizia de revitalizare a acestei organizaţii Masonice din Rusia a apărut după 1990, iar în 1999 a fost pusă problema fermă a renaşterii Marelui Orient al Popoarelor Rusiei. Era vorba despre o serie de Masoni din mai multe Obedienţe care au dorit să realizaze acest lucru.

În ultimii doi ani de zile, pe fondul diferitelor evenimente din Rusia şi din Europa (şi nu numai), această Obedienţă rusească se declară mixtă, acceptând în rândurile sale femei şi bărbaţi deopotrivă. Astfel, în februarie 2011, adică anul acesta, apare prima Lojă Feminină din Rusia (Большая Медведица), care se adaugă la cele trei Loji masculine şi una mixtă a Marelui Orient al Popoarelor Rusiei.

În prezent MOPR este condus de Marele Maestru I. T. şi-şi exprimă deschiderea şi aprecierea pentru libertatea de deplină conştiinţă şi se pare, conform unor surse încă neconfirmate de Secretariatul General al APMR că ar avea o relaţie cu Marea Lojă Unită a Rusiei (cu jurisdicţie în Rusia şi în Ucraina, unde are două Loji), o facţiune ruptă din Marea Lojă a Rusiei şi afiliată GLUDE, condusă de Marea Lojă a Franţei (GLdF).


sâmbătă, 17 decembrie 2011

Fantoma lui Licio Gelli bântuie iar. Gioele Magaldi îl atacă pe Gustavo Raffi: "Nu a răspuns cu privire la raportul dintre Palazzo Giustiniani şi PD"

sâmbătă, 17 decembrie 2011
Aparaţia televizată a lui Raffi la Rai 3 a produs o serie de critici din partea lui Gioele Magaldi (Mare Maestru al Marelui Orient Democratic din Italia). Pe 15 decembrie, Magaldi se adresa lui Raffi cu apelativul de "ilegitimul Mare Maestru". Cu o zi înainte, pe 14 decembrie, Magaldi trimitea o scrisoare deschisă Luciei Annunziata împotriva lui Raffi.


În epistola sa plina de epitete (... Marele Maestru inchizitor, ilegitim, pucist şi trădător al Constituţiei GOI) la adresa lui Raffi, Magaldi o elogia pe jurnalista din Italia, dar fără a uita să-i reamintească acesteia de faptul că Marele Maestru a uitat să răspundă la relaţiile existente între Palatul Giustiniani şi PD ori PDL din peninsulă.

În ciuda materialelor primite, Redacţia Jurnalului Masonic, la recomandarea Secretariatului General al APMR, nu va face public niciun document de uz intern al Marelui Orient al Italiei. Ca şi în cazul GLNF, APMR doreşte menţinerea distanţei cuvenite şi neimplicarea în afacerile interne ale GOI. Prin urmare niciun document intern al Marelui Orient al Italiei nu va fi publicat în acest articol.


Gustavo Raffi: "Nu suntem centru de putere"

Controversat şi iubit, respectat şi hulit, o legendă vie a Masoneriei din Italia, Gustavo Raffi, Marele Maestru al Marelui Orient al Italiei pune degetul pe rană şi iese la rampă cu noi declaraţii politice şi sociale.

Recenta lansare a ultimei cărţi a lui Raffi a produs destul de multe comentarii în peninsulă. Raffi se lansează înte-o interesantă şi, poate, periculoasă aventură în ceea ce priveşte adevăratul rol al Masoneriei din Italia. El dezbate pe larg în noua sa carte rolul jucat de Ordinul Masonic în Italia, de la revoluţie şi până în Modernitate.


"Stop piticilor şi balerinilor în politică" este titlul unui material jurnalistic apărut în urmă cu doar câteva zile în Italia. Pe fondul declaraţiilor critice la adresa Masoneriei ale lui Cesare Geronzi (domnul "Banca d'Italia") Masoneria reprezentată de Marele Orient al Italiei a ridicat mănuşa şi a mers la duel. Un duel la figurat, ce-i drept!

Iată ce declara Geronzi împotriva Masoneriei: "Vaticanul se bucură puţin sau aproape deloc de finanţe, în timp ce Masoneria se bucură, se bucură mult şi de multe ori este protagonista hub-urilor celor mai importante din sectoarele politice şi financiare". Reacţia lui Raffi a fost una normală şi logică, în conformitate cu principiile Masoneriei Universale: "Marele Orient al Italiei nu se ocupă de politică".


miercuri, 14 decembrie 2011

Dimitrie Cantemir (Masonul?) uitat de Masonii zilelor noastre

miercuri, 14 decembrie 2011
Mai apreciat şi respectat sub numele de Dimitrie Cantemiroglu (fiul lui Cantemir), Dimitrie Cantemir pare a fi tot mai uitat de Fraţii zilelor noastre. Nu este niciun secret faptul că mulţi Masoni l-au revendicat de-a lungul timpului pe Cantemir, la fel cum nu este niciun secret că şi mai mulţi încep să-l uite sau să-şi amintească de el doar în conjuncturi apreciate de ei ca fiind oportune.


Dimitrie Cantemir (26 octombrie 1673 - 21 august 1723) a fost domn al Moldovei (martie - aprilie 1693 și 1710-1711), autor, cărturar, enciclopedist, etnograf, geograf, filozof, istoric, lingvist, muzicolog, compozitor, om politic și scriitor român. A fost primul român ales membru al Academiei din Berlin în 1714. În opera lui Cantemir, influențată de umanismul Renașterii și de gândirea înaintată din Rusia, s-au oglindit cele mai importante probleme ridicate de dezvoltarea social-istorică a Moldovei de la sfârșitul secolului al XVII-lea și începutul secolului al XVIII-lea. Este considerat până astăzi unul dintre marii umaniști ai Europei.

Kitab-i-musiki, Cartea muzicii, scrisă în limba turcă, este una dintre primele lucrări ale savantului domnitor, concepută în perioada vieții acestuia din Istanbul. Lucrarea cuprinde un studiu aprofundat al muzicii otomane laice și religioase, primul sistem de notație muzicală al muzicii otomane.

Săptămâna trecută a avut loc la Ateneul Român un concert care a introdus publicul în lumea muzicală a lui Dimitrie Cantemir, un apreciat om al ştiinţei şi culturii în Turcia, dar şi cel mai mare exponent al Renaşterii în România epocii sale.


Marea Lojă a Japoniei: "Vrem să schimbăm imaginea Francmasoneriei"

Se pare că Masoneria din Japonia va începe noul an cu dreptul, din nou. Donaţiile sosite din toată lumea de la Fraţii Masoni sunt distribuite de Marea Lojă a Japoniei sinistraţialor care au fost afectaţi de ultimul devastator cutremur.


Însă activitatea caritabilă a Marii Loji a Japoniei nu se opreşte aici. Templul Saikoji din Minamisanriku a fost restaurat din fondurile Marii Loji şi nu este vorba despre un Templu Masonic, ci despre Templul Budist din prefectura Miyagi. Lucrările terminate în luna iulie a acestui an au însumat 9 milioane de yeni japonezi, dintr-un total de 24 de milioane.


luni, 12 decembrie 2011

Masoneria şi România împreună pe drumul stabilităţii, solidarităţii şi prosperitatăţii

luni, 12 decembrie 2011
În întâmpinarea noului an 2012 ce vine cu ale sale controverse şi teorii mai mult sau mai puţin apocaliptice, ca orice Mason responsabil, fiecare dintre noi trebui să pună în balanţă cauzele şi efectele acţiunilor din ultimele 12 luni de zile.

Numele Augustului nostru Ordin a fost, este şi va fi legat puternic de prosperitatea şi stabilitatea statală a României, fie şi în cele mai sumbre contexte ale istoriei scrise mereu de învingători, aşa cum spunea şi Fratele Napoleon în urmă cu două secole.

O radiografie atentă a situaţiei politice şi economice a României, în contextul marii schimbări mondiale şi reale este imperios necesară Masonilor care cred că ţara noastră a început să-şi recapete din importanţa pierdută imediat după acordul dintre Stalin şi Fratele Winston Churchill, atunci când au "împărţit" Europa în două părţi şi jumătate. Nu am să mă pierd în detalii pentru a explica de ce consider România şi Grecia jumătatea din poveste, însă am considerat necesar să subliniez acest aspect pentru a înţelege o teză pe care doresc a o ridica mai târziu, doar spre evaluarea proprie a fiecăruia dintre voi.


Da, este adevărat, rănile României supurează, iar cicatrizarea nu apare la orizont, dar unii consideră că ar putea veni de la Orient. Nu ştim! Cel puţin momentan! România trece printr-o aspră criză de valori, de finanţe, de politici interne şi externe, dar nu şi de resurse umane, iar din păcate, indicii resurselor umane care ar trebui să fie Marile Loji nu dau niciun semn de viaţă. Mai mult, par a lucra mai mereu în marja de eroare. Nu le simţim prezenţa, dar vedem feţe cunoscute la televizor, sau le auzim vocile la radio. Nu-i mai vedem printre noi, dar le simţim adesea acţiunile. Şi totuşi, unde sunteţi voi, Fraţilor?, s-ar întreba un tânăr Mason recent ajuns la Gradul de Maestru Mason al Respectabilei sale Loji Simbolice.

Politica externă a României a căpătat un contur vizibil diferit în ultimele luni de zile decât cel pasiv pe care-l cunoşteam, aş spune eu, dintotdeauna. România incisivă începe să se trezească şi să-şi arate colţii, însă înţelepţii democraţiei europene refuză să o socotească în acţiunilor lor pentru că nu doresc ca acest "animal nedomesticit", după principiilor lor, să aibe impresia că este luat în serios. Şi totuşi se uită la el cu teamă! Cu teama ca nu cumva în nebunia liderilor săi această poartă europeană a Orientului să nu se deschidă larg pentru "barbarii de la răsărit".

Capetele cerberului european încep să se uite cu poftă la micul ciobănesc mioritic însă liderii acestuia atenţionează că istoria României nu a fost scrisă doar cu stiloul (lui Petrache Poenaru), ci şi cu fapta.

2010 şi 2011 au marcat pentru Masoneria română 130 de ani de Ordin instituţionalizat atât la nivel de Mare Lojă, cât şi de Suprem Consiliu. Însă 2012 va fi anul schimbărilor naturale sau forţate, dar va fi anul elevărilor, al deducţiilor, al criticilor, al acuzelor şi reproşurilor. Lumea se schimbă, şi noi o facem în ritm cu ea, iar Masoneria nu va face excepţie de la acest caz.

Cu un număr tot mai scăzut al factorului demografic principal, omul, România începe să piardă din puterea de reprezentativitate, însă aici intervine factorul masonic. De la an la an sunt tot mai mulţi Masoni în rândurile noastre şi tot mai puternici, tot mai doritori de a se pune în serviciul jurământului prestat la iniţierea în Ordin, sau cel puţin aşa-mi place a crede.

Masonul devine astfel unealta statului român în lupta sa pentru stabilitate, solidaritate şi prosperitate, pentru că a venit rândul nostru să fim din nou unealta statului, aşa cum statul ne-a oferit nouă unealta democraţiei de care am făcut abuz şi pe care nu am fost pregătiţi să o folosim la adevărata sa valoare. Şi nu ne-o cere nimeni şi, cu atât mai puţin, nu o cer eu nimănui! Este doar o chestiune de onoare, de conştiinţă. Statul nu vânează Masoni şi Masonii ar trebui să încerce să nu critice statul, ci să transforme Ordinul în exoscheletul statalităţii româneşti căci exemplele sunt multe, însă acţiunile noastre puţine.

Nu am să intru în detalii, însă regret faptul că 30 noiembrie 2011 nu a intrat în istoria recentă a Ordinului (cel puţin la nivel european) ca una fundamentală pentru noul început al reorganizării care va avea loc inevitabil în următorii ani de zile. România este parte a acestui proces, iar prezenţa lui Radu Bălănescu la acea reuniune este importantă ca şi prezenţa celorlalţi lideri. Nu mă interesează dacă Marele Maestru este criticat sau adulat pentru pestaţia sa de la Bruxelles! La fel cum nici eu nu pot spune că reprezentantul Greciei a avut o pretaţie "fenomenală". Tot ce vreau să remarc este că România, indiferent de numele "cărţilor de vizită" prezente, a fost invitată.

Dacă în anul ce vine Ordinul nu va şti să-şi prioritizeze afacerile interne şi cele externe în detrimentul posibilelor implozii sau explozii, atunci acţiunile voluntare vor trebui să prevaleze celor instituţionale.

Însă revenind la prima mea remarcă (România şi Grecia) şi fără a încerca să politizez acest subiect, nu pot să nu remarc, cum o fac şi sociologii, că statalitatea Greciei a avut ca fundament, nu statul asistenţial, ci pe cel comunist. Oricât a încercat Occidentul să o salveze (fie pentru poziţia strategică şi canalul Suez, fie pentru că ar fi putut fi un butoi de pulbere comunist în Balcani etc.) nu a făcut altceva decât să rateze şansa de a se uita puţin mai sus, înspre nord, acolo unde o ţară care nu a avut niciodată legătură cu socialismul radical a suferit malformaţii congenitale care astăzi sunt iremediabile şi există riscul de a fi perpetuate.

Presupun că pe foarte mulţi a surprins absenţa Marii Loji Unite a Angliei de la Bruxelles, însă nu este nicmic ciudat în acest lucru, mai ales pentru Fraţii care cunosc anumite aspecte de ordin intern ale Masoneriei, la nivel internaţional. Totuşi, nu doresc ca cineva să creadă că fac aluzie la izolarea fără precedent a Regatului Unit de către actorii Uniunii Europene şi nici nu vreau să fiu apocaliptic. Însă observ că ceea ce spunea Thomas Jackson în discursul său de la Marea Lojă din Montana, în urmă cu vreo câţiva ani, capătă un contur puternic.

Deja aspectul polarizării Masoneriei româneşti se evidenţiază tot mai mult, iar catacterul uman al Ordinului începe să se vadă şi să răsară prin presă. Cu toate acestea nu trebuie neglijat nici aspectul antimasonic românesc, care în ultimii ani a fost conturat de o serie de evenimente. Singurul mod de a ne apăra este acela de a nu declara nimic şi de a acţiona în sens pozitiv prin fapte ce nu pot fi puse la indoială de nimeni, adică prin transparenţă. Un Mason ar trebui să acţioneze ţi să nu reacţioneze. De aceea, o politică internă lejeră şi fără conotaţii politice sau personale este necesară în Ordin şi când spun Ordin, mă refer la Ordinul din România şi nu la Marile Loji din România.

Nu ne putem defini ca Ordin şi să uităm adevăratul sens al acestui cuvânt. Nu ne putem declara elită şi să continuăm să avem printre noi mere putrezite. Nu ne putem asuma statutul de naţional şi să uităm să susţinem valorile pe care le avem în viaţă sau pe cele în devenire, şi aici mă refer la tânăra generaţie. Nu ne putem numi "Mare" (Lojă) şi să uităm că această grandiozitate trebuie să se exprime în afara ţării, căci înăuntrul ei suntem membrii unor Loji independente care am delegat anumite funcţii Marii Loji şi membrilor Marelui Consiliu.

Şi nu, nu este o luptă pe care să o ducem între noi, ci împreună cu ceilalţi, Masoni sau profani, români sau nu. Trebui să respectăm legile ţării şi uneori să apărăm ţara de propriile-i legi, dar nu prin abuz, ci prin unica armă pe care o avem, cuvântul.

Prin urmare, putem considera începutul celei de-a doua decade a acestui secol ca fiind una a schimbărilor, dar nu şi una a dialogului. Masonii din România încă nu comunică şi nu sunt informaţi suficient de mult de ceea ce este afară. Ştie cineva în acest moment care este rolul jucat de Marea Lojă din Chile în schimbările care au loc în ţara lor? Ştie cineva ceva despre puterea aspectului filantropic al Marii Loji a Indiei? Cunoaşte cineva starea de facto a Masoneriei Africane? Poate foarte puţini dintre noi... însă restul? Cu ei cum rămâne?!

În concluzie nu aş îndrăzni să spun nimic mai mult decât că evaluarea trebuie să o facă fiecare dintre noi. Personal cred că 2012 va fi sau nu, în sens radical, un an al evenimentelor importante pentru Ordin. Şi mai ştiu că responsabilitatea spuselor şi faptelor noastre încep să cântărească din ce în ce mai mult. Aşadar vă invit e fiecare dintre voi să vă gândiţi daca totul merge bine şi dacă nu cumva am putea îmbunătăţi acest bine, transpunându-l în societate!


Masoneria protestează împotriva banalizării imnului naţional

Cupa Mondială din 2014 va fi organizată în Brazilia. Acest lucru a fost anunţat la finele lui octombrie, iar întreaga Brazilie a jubilat, inclusiv Masonii. Este un proiect care poate genera în Brazilia 3,6 milioane de locuri de muncă, aşa cum afirmă şi Marele Maestru Ruy Rocha din Goias, fost Preşedinte al CMSB.


Indignarea Masoneriei Braziliene se datorează banalizării importanţei imnului naţional. "Lipsa de respect atinge limite aproape inimaginabile", declară Ruy Rocha. Acelaşi Mare Maestru şi-a manifestate dezaprobarea cu privire la bataia de joc a unor militari faţă de imnul naţional care a fost cântat pe ritmuri funk.

Ruy Rocha declară că toate aceste lucruri l-au făcut să înainteze scrisori de protest către Preşedintele Confederaţiei Braziliene de Fotbal, Preşedintele Federaţiei Goiane de Fptbal şi chiar Ministrului Sportului, José Aldo Rebelo Figueiredo.



miercuri, 7 decembrie 2011

Sheikh Imran Hosein vorbeşte despre Francmasonerie (interviu în limba engleză)

miercuri, 7 decembrie 2011

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Moare la 87 de ani fostul Suveran Mare Comandor al Jurisdicţiei de Sud a Statelor Unite ale Americii, Fred C. Kleinknecht 33°

sâmbătă, 3 decembrie 2011
Născut la 14 februarie 1924 în capitala federală a Statelor Unite ale Americii, CHRISTIAN FREDERICK KLEINKNECHT JR. 33° (sau pur şi simplu Fred, aşa cum i se adresau prietenii), fiul unui alt Suveran Mare Comandor, FREDERICK KLEINKNECHT 33°, ajunge să se înroleze în Marina Militară dat fiind faptul că America intra în cel de-al II Război Mondial. Alături de camarazii săi a luptat şi a câştigat războiul.

Ulterior se angajează şi lucrează din 1947 în Marele Templu Masonic din Washington D.C., aprofundându-şi studiile cu privire la Ritul Scoţian Antic şi Acceptat. În 1948 se căsătoreşte cu Gene Elizabeth Kamm şi au împreună patru copii (Gene Ellen, Henry, Scott şi Joan). Fred şi-a continuat studiile de contabilitate câţiva ani mai târziu în cadrul Universităţii Benjamin Franklin, universitate ce poartă şi astăzi numele Illustrului nostru Frate care şi-a lăsat amprenta în memoria vie a Francmasoneriei Universale.


Spre finalul primei jumătăţi a secolului al XX-lea, Fred este iniţiat în Loja Silver Spring Nr. 215 din Maryland, iar un an mai târziu păşeşte pe treptele Ritului Scoţian, fiind acceptat în jurisidcţia din Baltimore în 1950. Nu i-a luat mai mult de cinci ani de zile până când a primit, ăn 1955, titlul de Cavaler Comandor al Curţii de Onoare, fiind încoronat Inspector General de Onoare al celui de-al 33-lea Grad în 1959. Treptat, devine membru al mai multor Loji, inclusiv membru al Shriners şi National Sojourners.

Cu susţinerea şi încrederea Suveranului Mare Comandor Luther A. Smith, devine Asistent de Suveran Mare Comandor în 1966, pe 1 ianuarie, iar din 1 ianuarie 1997 devine Mare Secretar General al Supremului Consiliu. Timp de 19 ani şi-a menţinut funcţia în Supremul Consiliu pe care avea să-l conducă din 23 octombrie 1985. Mare parte cu ceea ce se mândreşte astăzi Supremul Consiliu reprezintă iniţiative ale lui Fred şi ale Fraţilor care şi-au arătat de fiecare dată suportul.

Fred este considerat de Fraţii săi americani ca fiind al doilea cel mai important Mason de Rit Scoţian din istoria Statelor Unite ale Americii, după Suveranul Mare Comandor Albert Pike. La 1 decembrie 2011, Fred C. Kleinknecht 33°, Suveran Mare omandor din Trecut pleacă la Orientul Etern, lăsând în urmă Fraţilor săi americani o moştenire greu de uitat.


Comunicat cu privire la reluarea mediatizării masonice a Summit-ului COP17 din Durban, Africa de Sud

"Cancelaria pentru Afaceri Externe (CAEx) a Agenţiei de Presă Masonică din România (APMR) doreşte a comunica faptul că în cadrul reuniunii extraordinare din această seară, încheiată la orele 3.30 AM, decizia Secretariatului General (de a suspenda mediatizarea masonică a Summit-ului COP17 din Durban, Africa de Sud) a fost revocată de Consiliul Masonic al APMR, prezidat de însuşi Secretarul General.


În urma reuniunii care a început la orele 17:00 (şi încheiată la ora 3:30 AM) decizia Secretariatului General a fost invalidată de forul Consiliului Masonic, urmând ca Secretariatul de Comunicaţii Tehnologie şi Informatică (SeCTI) şi Cancelaria pentru Afaceri Externe (CAEx) să reia mediatizarea luni, incluzând şi cele 8 reuniuni la care APMR nu a mai luat parte din considerente de ordin intern.

Secretariatul General al APMR consideră această decizie ca fiind una unanim acceptată de forurile superioare ale Agenţiei şi regretând necesitatea emiterii comunicatului de anulare a activităţii sale anuale în cadrul reuniunilor colaterale summit-urilor COP ale Organizaţiei Naţiunilor Unite", se arată într-un comunicat al SeCTI din această dimineaţă.


joi, 1 decembrie 2011

PROTEST ANTIMASONIC organizat de Asociaţia Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din România

joi, 1 decembrie 2011
Conform unui comunicat emis de Asociaţia Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din România, în perioada 2-29 decembrie 2011 vor avea loc proteste antimasonice în centrul capitalei României, pe strada Lipscani Nr. 25.


Scopul acestui protest este menţionat în cele cinci puncte ale comunicatului şi face referire la diferite aspecte legate de economia naţională. Comunicatul este semnat de preşedintele acestei asociaţii.


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates