sâmbătă, 31 decembrie 2011

Marea Lojă Regulară din Tahiti se naşte pe fondul scandalului de la GLNF

sâmbătă, 31 decembrie 2011
Anul acesta Masoneria Regulară din Franţa a suferit cel mai mare scandal din istoria sa cel puţin recentă. Izolaţi de întreaga Europă Centrală şi Occidentală, francezii de la GLNF s-au pus pe "şotii", ridiculizându-l pe Marele Maestru Stifani.

Într-un acces de furie, Stifani decide dizolvarea Marii Loji Provinciale din Polinezia Franceză şi punerea Lojilor de acolo sub conducerea directă a sa. Dar acest lucru nu a împiedicat pe Fraţii polizenieni să-şi reconsidere poziţia faţă de Franţa şi au decis să constituie Marea Lojă din Regulară Tahiti (şi a Arhipelagului).


Trei Loji Simbolice (Poe Rava, Te Parau Mo’a şi Hospitaliers de Polynésie Françaises) şi trei Capitole ale Arcei Regale (Poe Rava, Te Parau Mo’a şi Te Aravihi) au constituit o nouă Mare Lojă, independentă de conduerea de la Paris, dând astfel o notă de suveranitate şi independenţă Masoneriei din Polinezia Franceză. Acum Fraţii din Polinezia Franceză vor căuta recunoaşterea Marilor Loji Regulare din lume pentru a putea începe o nouă etapă în istoria masonică a Polineziei Franceze. Este foarte probabil ca Marele Maestru instalat să fie fostul Mare Maestru Provincial al GLNF pentru polinezia Franceză, Fratele Philippe Gestas.


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates