joi, 8 martie 2012

Premiul Internaţional pentru Curajul Femeii

joi, 8 martie 2012
Evenimentul care tocmai a luat sfârşit la Washington a marcat reuşitele femeilor din Asia, Africa şi America de Sud în lupta lor împotriva violenţelor, discriminării etc. Găzduită de Departamentul de Stat şi cu participarea Primei Doamne (Michelle Obama) şi a Secretarului american de Stat (Hillary Clinton), ceremonia a avut loc într-un cadru fratern.


Două dintre laureatele premiului Nobel au fost prezente şi subliniat, prin discursul lor, nu doar rolul, ci şi calitatea activităţii femeilor în lume şi mai ales în ţările care aduc prejudicii integrităţii morale şi fizice a femeilor.


După discursul Primei Doamne a Statelor Unite ale Americii şi al celor două laureate ale premiului Nobel, Secretarul de Stat a conferit premiile unor femei care au dovedit nu doar tărie şi încredere în puterea exemplului, ci şi puterea de a răsfrânge reuşita lor asupra vieţilor mai multor femei. Printre laureate s-au numărat femei din Afganistan, Arabia Saudita, Columbia, Brazilia, Burma, Sudan, Maldive, Pakistan şi Turcia.


Acest articol este dedicat tuturor femeilor din lume care au şi-au asumat rolul participativ în societate nu doar ca cetăţeni, ci şi ca activiste.


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates