marți, 24 aprilie 2012

Masoneria şi Opus Dei. Studiu de caz Portugalia

marți, 24 aprilie 2012
Două organizaţii, două curente, structuri ale ocultei mondiale. Acestea sunt doar câteva din descrierile ce sunt date de către marea parte a populaţiei celor două organizaţii. Şi totuşi, poate exista vreo legătură între cele două?

Am hotărât ca în periplul nostru de dincolo de monotonia vieţii masonice să ne aplecăm puţin asupra ceea ce se cunoaşte sau, mai bine spus, ceea ce nu se cunoaşte despre relaţia dintre cele două organizaţii în Portugalia. Recent zguduită de un puternic cutremur ce a făcut să trepideze nu doar scena masonică naţională, ci şi cea politică, economică şi a serviciilor secrete, Portugalia rămâne o enigmă pentru foarte mulţi.

Un caz aparte în istoria ţării este relaţia dintre Opus Dei şi organizaţiile masonice din ţară, denumite generic Masonerie. Opus Dei (Lucrarea lui Dumnezeu) este o instituție a Bisericii Catolice al cărei scop este să contribuie la munca de evanghelizare a Bisericii, răspândind chemarea universală la sfințenie în viața de zi cu zi; fondată de Papa Ioan Paul al II-lea pe 28 noiembrie 1982, dar având la bază pe Josemaría Escrivá de Balaguer (1902-1975). Actualmente organizaţia este condusă de Javier Echevarría (Spania).

Niciodată în public, dar mereu auzite, vocile celor care spun despre legătura dintre cele două instituţii prin dubla apartenenţă a membrilor, sunt şi cele care admit că există organizaţii maosnice în care influenţa membrilor Opus Dei o depăşeşte pe cea masonică. Ne referim aici la un caz particular, fără a-l nominaliza.

Mai nou, o altă organizaţie masonică pare să se bucure de vecinătatea Opus Dei. Cu nu foarte mult timp în urmă, Palatul Sant'Ana a fost achiziţionat la preţul de un milion de euro de o organizaţie masonică care doreşte să-şi instaleze acolo un nou sediu. Întâmplător sau nu, foarte aproape este şi sediul unor instalaţii ale Opus Dei, aşa cum relatează presa lusofonă.


Va continua...


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates