joi, 21 iunie 2012

Directorul ziarului “Modelul Ortodox”, Giorgios Zervos, cere desfiinţarea Masoneriei, acuzând-o de falimentul Greciei

joi, 21 iunie 2012
Reacţiile Directorului unui ziar radical din Grecia au produs diferite reacţii cu privire la existenţa Masoneriei în Jurisdicţia Greciei. Giorgios Zervos a cerut autorităţilor şi Bisericii Ortodoxe a Greciei reacţii şi luarea de decizii împotriva Masoneriei, acuzând-o de falimentul Greciei.
Zervos a cerut:


1) Să reconfirme valabilitatea tuturor deciziilor mai vechi ale Bisericii potrivit cărora Masoneria serveşte unor caste luciferice şi este religia lui Lucifer.

2) Să condamne Masoneria şi să declare că nici un membru al Sinodului nu este membru al ei şi nici nu participă la ceremonii masonice (pentru că mulţi ierarhi participă la evenimente pe care le organizează unele ramuri ale Masoneriei, precum Clubul Rotary , Clubul Lions etc.).

3) Să ceară dizolvarea lojelor masonice, aşa cum Înalpreasfinţitul Mitropolit al Pireului, kir Serafim, a cerut fostului Ministru al Economiei, dl. G. Papakonstantínu, în urmă cu mai multe luni. Din păcate, Mitropolitul Serafim nu are nici o susţinere din partea conducerii bisericeşti.

4) Să ceară din partea politicienilor, creând un cadru adecvat de comunicare, să dezaprobe public Masoneria, iar politicienii care nu vor face acest lucru să nu mai fie primiţi în sfintele biserici.

Conducerea Bisericii este datoare să ia atitudine, pentru că încrederea poporului credincios în persoanele ierarhiei a fost serios zdruncinată din pricina serviciilor pe care conducerea bisericească le oferă papistaşilor şi eforturilor Noii Epoci de crea o nouă religie, religia universală.

Aşteptăm reacţia Bisericii faţă de Masonerie. Altfel, suspiciunea va deveni generală faţă de toţi ierarhii. Şi orice propunere „ciudată” a lor se va atribui Masoneriei. Deja fenomenul acesta s-a manifestat la recenta întrunire a Sinodului Permanent, atunci când s-a adus în discuţie evenimentul masonic care a avut loc în Sfânta Biserică a Sfântului Gheorghe. Doi ierarhi, potrivit dezvăluirilor ziarului «Το Παρόν», au schimbat cuvinte grele, cel mai vechi în preoţie acuzându-l pe cel mai tânăr că este mason, creându-se o mare tensiune în Sinod. Când suspiciunea apare între membrii Ierarhiei şi avem şi „episoade” în Sinod (aşa cum a consemnat ziarul menţionat), atunci ce va spune şi ce va face poporul credincios?


Sursa: “Modelul Ortodox”, nr. 1928, 25 mai 2012, pp. 1, 7


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates