luni, 25 iunie 2012

Premiile MLNR merg către iluştri membri ai comunităţilor ştiinţifice şi de artă din România

luni, 25 iunie 2012
Cu sprijinul Academiei Române şi a 12 universităţi din ţară, Marea Lojă Naţională din România a conferit săptămâna trecută o serie de premii pentru excelenţă mai multor membri ai comunităţilor ştiinţifice şi de cultură din România.

Premiul Grigore Moisilpentru Ştiinte Exacte a fost acordat Ioan Ioviţ POPESCU (Academician), pentru Lucrarea "Lambda - Structura textelor" publicată în seria "Studies in Quantitative Linguistics" 10-2011 RAM-Verlag" Ludenscheid, Germania.


Premiul Henri Coanda pentru Ştiinte Aplicate a fost acordat Boris PLAHTEANU (Inginer Prof. Univ. Doctor), pentru Lucrarea "Nicola Tesla - Geniul Luminii şi Energiei, Integrala Invenţiilor".

Premiul Carol Davila pentru Medicină a fost acordat Laurenţiu Mircea POPESCU (Acad. Prof. Doctor), pentru Lucrarea "Cercetare ştiinţifică fundamentală cu privire la telocite.


Premiul Constantin Brâncuşi pentru Artă şi Cultură a fost acordat lui Sorin ILFOVEANU, pentru Expoziţia personală "Desene 2008-2011".

Premiul Nicolae Titulescu pentru Diplomaţie şi Politologie a fost acordat lui Mihai BOTOROG, pentru Proiectul: Coordonarea operațiunii de evacuare în siguranță a civililor români din Libia, Februarie 2011.

Premiul Eugeniu Carada pentru Economie a fost acordat Cristian PĂUNESCU (Doctor) si Marian ŞTEFAN (Istoric), pentru Lucrarea"Tezaurul Băncii Naţionale a României la Moscova".

Premiul Spiru Haret pentru Educaţie, Mediu, Social a fost acordat Silviu Cristian MIRESCU (Prof. Univ. Doctor), pentru Lucrarea "Cadrul de referinţă al curriculum-ului naţional pentru învăţământul preuniversitar: un imperativ al reformei curriculare".


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates