sâmbătă, 28 iulie 2012

Ultimele noutăţi despre activitatea Ordinului de Malta

sâmbătă, 28 iulie 2012
După ce pe 6 iulie a fost primit în audienţă de Kiril, Patriarhul Moscovei şi a întregii Rusii, Marele Maestru al Ordinului de Malta, Fra' Matthew Festing, aceştia au căzut de comun acord că problema discriminării creştinilor în anumite ţări trebuie rezolvată. În semn de gratitudine, Marele Maestru a făcut cadou Patriarhului rus o parte din relicva Sfintei Cruci. La eveniment au luat parte: Igumeno Filaret (Vicepreşedintele Departamentului de Afaceri Externe), Sergij Zvonarev (Subsecretarul pentru legătura cu statele externe), Jean-Pierre Mazery (Mare Cancelar al Ordinului de Malta), Gianfranco Facco Bonetti (Ambasadorul Ordinului de Malta acreditat la Moscova) şi reprezentanţi ai Ordinului de Malta din Federaţia Rusă (Nicola Savoretti, Immacolata Solaro del Borgo).


Ca urmare a evenimentelor din Siria, Ordinul de Malta a decis că este momentul să se implice în ajutorarea celor vitregiţi. Astfel, Ordinul va colabora cu Ministerul Afacerilor Externe din Germania pentru a oferi celor 6500 de sirieni aflaţi în programul lor nu doua ajutorul necesar supravieţuirii, ci şi toate cele necesare igienei.

În urmă cu doar trei zile, Minisferul Afacerilor Externe din Belgia a anunţat că a fost semnat un tratat de cooperare cu Ordinul de Malta. Didier Reynders (Premier Adjunct şi Ministru al Afacerilor Externe) şi Marele Cancelar Jean-Pierre Mazery au semnat documentul, ceremonia având loc în Palatul Egmont din Bruxelles.


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates