vineri, 24 august 2012

Discuţiile de la Berlin între Marii Maeştri ai Rusiei de Germaniei par să capete contur

vineri, 24 august 2012
Conform unui raport intern al Cancelariei pentru Afaceri Externe emis către Secretariatul General, situaţia din Franţa continuă să fie tensionată. Într-o erată a raportului se arată că "Marele Maestru al Rusiei a petrecut câteva ore la Berlin, discutând cu Marele Maestru Templin asupra situaţiei în care se află Marea Lojă Naţională Franceză (GLNF) şi despre (...)".

Faptul că Marea Lojă a Scoţiei a retras recunoaşterea şi că UGLE s-ar pregăti de un gest asemănător (conform notei ataşate "discuţiile se vor purta pe 12 septembrie 2012 la Londra, propunerea fiind aceea de rupere definitivă a relaţiilor") nu a reuşit o redresare a situaţiei din sânul GLNF, chiar dacă peste puţin timp o sa aibe loc alegeri pentru funcţia de Mare Maestru, se mai arată în raport.

Conform unor surse din Paris, s-ar dori ca preluarea funcţiei de către "Jean Murat să facă Londra să nu retragă, încă, recunoaşterea definitiv". Pe de alta parte, faptul că unele Mari Loji (abreviate în raport "dpo") doresc implantarea unei noi Mari Loji în Franţa ori a unor districte "a speriat Berlinul", fapt ce a dus la emiterea Declaraţiei de la Berlin.

La toate acestea se mai adaugă şi intoxicarea venită din partea dizidenţei constituită, în mare parte din noua Mare Lojă apărută... teoretic din neant, fără o bază în jurisprudenţa masonică.

Lipsa de comunicare a dus într-un final la un haos general, însă centrul dus şi avanpostul rămâne ancorat între Berlin, Viena, Berna, Luxemburg şi Bruxelles.

Rusia joacă şi ea un rol destul de semnificativ în acest proces, mai ales că este produsul şi al Marii Loji Naţionale Franceze, la bază. "Dacă informaţiile de la Washington se confirmă, atunci Rusia a trecut de partea cealaltă a baricadei", se mai arată în raport.


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates