joi, 10 ianuarie 2013

Profanarea şi jefuirea Templului Masonic istoric din Oaxaca este o pată neagră pe obrazul Guvernatorului statal

joi, 10 ianuarie 2013
În calupul de informaţii pe care l-am primit ieri, mi-a atras atenţia o informaţie care venea din capitala statului mexican Oaxaca: Templul Maosnic istoric din Oaxaca a fost profanat şi jefuit. Iniţial am crezut că este vorba de un jaf normal, însă... m-am înşelat.


Problema este mult mai complicată decât pare! În întregul scandal nu doar că este vorba de distrugerea şi jefuirea unui monument istoric al Mexicului, ci şi de implicarea politicienilor în acest delict!

Unul din hoţi este chiar Preşedintele Protectoratului Mexican pentru Drepturile Omului, un individ pe numele de Jesús Alfredo López García. Acesta, împreună cu ai săi complici au fost arestaţi de procuratură, după care au fost eliberaţi.

Şi cu toate acestea, încă nu este totul! Principalii vinovaţi pentru eliberarea infractorilor sunt avocatul statului, Arturo Peimbert Calvo, şi Consilierul Juridic al Guvernului , Víctor Hugo Alejo Torres, pe care Marele Maestru Felipe Moisés Pérez Cruz şi Preşedintele Colegiului Naţional al Avocaţilor Masoni, Jaime Alejandro Velasco Martínez, au dorit să-i denunţe în faţa Guvernatorului Gabino Cué Monteagudo.

Ajunşi la Palatul Guvernului Statal, delegaţia masonică nu a fost primită de Guvernator, acesta refuzând să de-a ochii cu ei pentru a le oferi explicaţii şi a le accepta plângerea publică. În aceste condiţii Fraţii l-au avertizat public pe Guvernator că dacă refuză, atunci reprezentanţi ai tuturor Marilor Loji din Mexic se vor adresa direct Preşedintelui ţării, Enrique Peña Nieto pentru a rezolva această problemă.

Evenimentul neplăcut a produs consternare în rândul comunităţii masonice mexicane, iar Guvernatorul este văzut de unii ca fiind părtaş moral la nerezolvarea acestui jaf şi al acestei profanări. Nu-mi rămâne decât să spun că profanarea şi jefuirea Templului Masonic istoric din Oaxaca, unul de referinţă pentru istoria masonică mexicană, este o pată neagră pe obrazul Guvernatorului statal Gabino Cué Monteagudo.


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates