sâmbătă, 17 august 2013

Secretarul General al APMR: "Eu nu lucrez pentru gloria mea personală, ci lucrez pentru Gloria Ordinului"

sâmbătă, 17 august 2013
Secretarul General al APMR a acordat în luna iulie prima parte a interviului ce urmează a fi publicată de Jurnal Masonic, a doua parte a acestuia urmând să fie finalizată în luna septembrie a acestui an. Interviul (care nu va fi redat publicului în integralitate) este al doilea din acest an acordat de Secretarul General.

Vacantarea celei mai înalte funcţii în APMR va dura, cel mai probabil, până la Echinocţiul de toamnă, timp în care interimatul este asigurat de Cancelarul pentru Afaceri Externe. Redăm un scurt paragraf din prima parte a interviului:


"Domnule Secretar General, au trecut câţiva ani de când ocupaţi această funcţie şi încă nu sunteţi parte a spectrului masonic public. De ce?

Nu sunt şi nu mi-am dorit să fiu o persoană publică, nu mi-am dorit să fiu producător de controverse şi regizor al unui cult al personalităţii, aşa cum vedem că se întâmplă în şi cu alte instituţii al Ordinului. Una din principlalele mele cerinţe a fost aceea a anonimatului. Nu spun că stau ascuns într-o scorbură. Am avut contacte directe cu instituţii şi demnitari ai Ordinului strict atunci când a fost nevoie.

În câteva cuvinte, este o lecţie de modestie pe care doresc să o dau confraţilor mei care nu au înţeles că Augusta noastră Instituţie nu este o rampă de lansare în viaţa publică, în afaceri, în politică, Ordinul nu este o scenă de teatru, societatea este. Ca să-l parafrazez pe un geniu al României, Traian Vuia, am să spun că eu nu lucrez pentru gloria mea personală, ci lucrez pentru Gloria Ordinului. Şi îmi doresc ca aceste cuvinte să fie o lecţie pentru Fraţii mei de azi şi de mâine, să înţeleagă că prozelitismul în Masonerie este o încălcare a Principiilor noastre Fundamentale şi că o astfel de atitudine-i descalifică ca Masoni şi Fraţi".


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates