marți, 3 februarie 2015

Comunicat de presă: Supremul Consiliu Român are un nou lider

marți, 3 februarie 2015
“In data de 10 Ian 2015 a fost ales Colegiul Marilor Ofiteri ai Supremului Consiliu Roman al Ritului Scotian antic si Acceptat pentru un mandat de 9 (noua) ani, conform cu dispozitiile Regulamentului General. In fruntea sa a fost unanim proclamat ca Suveran Mare Comandor Ruslan-Marian OPRESCU 33°, care va fi secondat de catre Locotenentul Mare Comandor, Dumitru TUCAN 33°.

Cu aceasta ocazie, Prea Ilustrului Daniel ROMAN 33° i-a fost acordat prin decret titlul de Suveran Mare Comandor de Onoare Ad-Vitam. Ceremonia de intronizare va avea loc in primavara la Alba Iulia si va fi urmata de un dineu festiv. Spre stiinta, precizam ca Supremul Consiliu Roman a fost fondat in anul 2006 si instalat regular cinci ani mai tarziu de catre o delegatie oficiala a Supremul Consiliu al Frantei (S.˙.C.˙.dF.˙.).

In calitate de gardian si depozitar al Ritului Scotian Antic si Acceptat, Supremul Consiliu Roman asigura guvernarea si administratia Jurisdictiei iar autoritatea sa se exercita pe toata intinderea teritoriala a tarii. In incheierea comunicatului nostru, precizam ca Supremul Consiliu Roman isi refuza orice imixtiune in treburile interne ale Marii Loji recunoscute (M.˙.L.˙.N.˙.aR.˙.) care a fost instituita pentru guvernarea lojilor albastre, dorindu-si pe viitor sa imbratiseze directiile progresiste ale unei Masonerii regulare de secol XXI, dar pastrand insa pe deplin puritatea Ritului in forma sa traditionala, ca expresie a Anticilor.”


Marele Secretariat General
Supremul Consiliu Român


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates