marți, 8 martie 2016

Secretarul General interimar a cerut reuniunea de urgenţă, în sesiune informală, a Consiliului Agenţiei Masonice

marți, 8 martie 2016
Ca urmare e evenimentelor care au avut loc în prima jumătatea a anului 2015, Secretarul General de la acea vreme şi-a prezentat demisia cu efect din data de 30 august 2015 (dată care marca jumătatea mandatului). Astfel, conform Constituţiei Agenţiei, reviziută cu trei luni înainte, conducerea interimară a Agenţiei a fost preluată de coordonatorul Cancelariei pentru Afaceri Externe, acesta devenind Secretar General ad interim (Preşedinte ex officio al Consiliului).

Câteva zile mai târziu, conducerea interimară a decis sistarea temporară a activităţii publicistice a Agenţiei, acesta din urmă rămânând activă până pe 21 decembrie 2015, dată la care aceeaşi conducere a decis să sisteze pentru câteva luni activitatea integrală a Agenţiei.

În perioada 21 august - 21 decembrie 2015, Secretarul General ad interim a cerut coordonatorului Secretariatului de Comunicaţii Tehnologie şi Informaţii (SeCTI) să înceapă o investigaţie care să stabilească dacă demisia neaşteptată a Secretarului General, instalat pe 30 august 2010, a fost impusă de un context extern ori de alte elemente din afara Agenţiei. În întâlnirea informală, convocată în regim restrâns, care a avut loc pe 24 decembrie 2015 (ajunul Crăciunului), în urma raportului prezentat de coordonatorul SeCTI, Secretarul General ad interim al Agenţiei a luat act de faptul că demisia (din data de 30 august 2015) a fost un act unilateral, însă că motivele invocate au la bază două elemente externe Agenţiei care nu au dorit neapărat (cel puţin în primă fază) disturbarea activităţii Agenţiei prin demisia Secretarului General, ci au dorit să aducă atingere unui terţ prin prisma Agenţiei, ceea ce s-a şi reuşit.

Ca urmare a acestui raport, conducerea interimară a decis să continue procesul de cercetare a intereselor celor două elemente care au dus Agenţia în situaţia în care se afla la finele verii trecute. În luna ianuarie s-a constatat că acţiunea a început să fie derulată încă de la începutul primăverii lui 2015. La începutul lunii februarie 2016, SeCTI l-a informat pe fostul Secretar General că acţiunile întreprinse au afectat partea terţă, iar acest proces se va intensifica. La începutul acestei luni, Secretarul General ad interim a purtat o discuţie membrii Consiliului, cerându-le acestora susţinerea pentru convocarea unui Consiliu informal în baza invocării Articolului 1 din Constituţia Agenţiei. După obţinerea sprijinului, Secretarul General ad interim a convocat în dimineaţa zilei de 8 martie 2016, în regim de urgenţă, Consiliul în sesiune informală. De asemenea, a cerut şi convocarea Fondatorului Agenţiei.

Sesiunea informală a Consiliului va avea loc în data de 10 martie 2016, iar Preşedintele ex officio va prezenta membrilor Consiliului raportul din data de 24 decembrie 2015. Motivul invocării acestui Consiliu în sesiune informală se datorează atingerii aduse Primului Articol din Constituţia Agenţiei.


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates