sâmbătă, 22 octombrie 2016

Agenţia Masonică a desfiinţat oficiul Consilierului însărcinat cu Afaceri Culturale

sâmbătă, 22 octombrie 2016

În data de 21 octombrie 2016, a avut loc sesiune ordinară a Consiliului (Consilium) Agenţiei Masonice sub conducerea Preşedintelui (Praesidens). În conformitate cu ordinea de zi, Președintele a deschis lucrările Consiliului la ora 09.59 și a invitat membrii Consiliului (Consilium) să ţină un moment de reculegere în memoria marii doamne a Masoneriei Feminine din Uruguay, Alicia Margarita TOYOS YANEZ, membră de onoare a Agenţiei Masonice, unica femeie care deţinea acest titlu.


Coordonatorul Secretariatului de Comunicaţii Tehnologie şi Informaţii a prezentat notele aferente rapoartelor de activitate ale membrilor Corpului Consultativ. În ceea ce priveşte Afacerile Externe, CAEx a anunţat stabilirea de noi contacte cu jurisdicţii masonice (r) din Africa, Europa, Asia şi Statele Unite ale Americii.

De asemenea, Consiliul şi-a exprimat regretul eşuării intenţiei de a coopta în Corpul Consultativ o femeie, considerând că încă nu a venit momentul. Corpul Consultativ va rămâne un for eminamente masculin. Consiliul a avizat desfiinţarea oficiului Consilierului însărcinat cu Afaceri Culturale şi destituirea acesteia din funcţie. Toate atribuţiile vor reveni Secretariatului de Comunicaţii Tehnologie şi Informaţii. 

Prin trecerea în nefiinţă a Aliciei Toyos (Membră de Onoare a Agenţiei Masonice) şi destituirea Consilierului însărcinat cu Afaceri Culturale, Agenţia Masonică nu are nicio femeie în forurile sale, nici onorifice şi nici consultative.


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates