miercuri, 5 octombrie 2016

Cărțile masonice furate de Heinrich Himmler din Biblioteca Masonică a Norvegiei au fost găsite în Cehia

miercuri, 5 octombrie 2016
sediul Masoneriei norvegiene
O colecție de 13000 de cărți despre subiecte oculte, inclusiv despre Francmasonerie, au fost furate de SS-ul lui Heinrich Himmler atunci când naziștii au ocupat Norvegia. Întregul tezaur a fost furat în bună parte din sediul Masoneriei Norvegiene (Ordinul Francmasonilor Norvegieni), mai exact din Biblioteca Masonică de la Oslo. La scurt timp după ce al II-lea Război Mondial a luat sfârșit, întreaga colecție a fost depozitată lângă Praga, în fosta Republică Cehoslovacă. Ulterior, în 1948, comuniștii au preluat puterea și nu s-a mai știut nimic despre miile de cărți. Însă aceasta este doar o parte a cărților și lucrărilor care au fost furate de SS în timpul războiului.

Anul acesta, o publicație cehească a scris depsre acest subiect. Colecția de documente masonice a fost găsită într-un depozit de lângă Praga, folosit de Biblioteca Națională a Cehiei. Depozitul era intact, așa cum fusese lăsat în 1950.

Istoric al Masoneriei norvegiene, Bjørn Helge Horrisland a declarat pentru o publicație din Norvegia că a fost implicat în identificarea unor cărți, multe dintre acestea aparținând bibliotecii Marii Loji a Norvegiei. Din totalul cărților, în jur de 6000 aparțineau Masoneriei Norvegiene. Pentru a fi redobândite cărțile au fost accesate fonduri europene via Norvegia, având la bază o cooperare între Bibliotecile Naționale din Cehia și Norvegia.


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates