joi, 24 noiembrie 2011

Gustavo Raffi (Marele Orient al Italiei) despre Vatican, Masonerie şi Grupul Bilderberg într-un interviu asupra situaţiei actuale din Italia

joi, 24 noiembrie 2011
Pe 21 noiembrie 2011, Marele Maestru al Marelui Orient al Italiei (cea mai mare şi importantă Obedienţă masonică din Italia), Prea Respectabilul Frate Gustavo Raffi (avocat, iniţiat în anul profan 1968, ajuns la gradul de Maestru Mason în 1970, fondator al Lojii La Pigneta din Ravenna, iar din 1999 ales Mare Maestru), acorda un amplu interviu cotidianului Il Tempo, intitulat: "Păpuşarii şi bancherii lui Dumnezeu? Nu sunt cei care vor să fugă de realitate".

"Ce mari puteri! Care complot. Toată această manie de a vedea şefi ascunşi, drame internaţioanle, mari păpuşari care manevrează pârghiile ţării sunt un fix italian. O tentaţie care apare atunci când este vorba de asumarea responsabilităţii", astfel începea Gustavo Raffi prezentarea opiniilor sale cu privire la zvonurile care roiesc zilele acestea în şi deasupra Italiei şi a unor facţiuni masonice din peninsulă.


Este foarte adevărat că toată această avalanşă de teorii ale conspiraţiei au apărut sau reapărut imediat ce guvernul lui Berlusconi a fost înlocuit de un altul, ca exerciţiu al democraţiei. Mulţi vorbesc despre o mega alianţă între Vatican şi Masonerie pentru răsturnarea lui Berlusconi, nimic dovedit până la această oră! Afirmaţia făcută de jurnalistul italian l-a făcut pe Raffi să zâmbească. Întrebat ce-l amuză atât de mult, Rafii a răspuns: "Mi-aduc aminte ce spunea Ennio Flaiano, şi anume faptul că ţara noastră se află într-o situaţie gravă dar nu serioasă. Noi asistăm por şi simplu la falimentul politicii care a generat ceea ce avem în faţa ochilor. În faţa acestor probleme şi a voinţei de a le rezolva nu ar trebui să existe politica SF. Trebuie doar să ne implicăm cu o dorinţă serenă şi să verificăm de fapt ceea ce va face noul guvern".

Raffi continuă interviul răspunzând la o altă întrebare: "Şi conspiraţia?". Marele Maestru afirmă faptul că "Am citit că aceste persoane anunţă o conspiraţie iudeo-masonică. Este hilar. Oricum ne apropriem de Crăciun şi peste puţin timp vom avea şi cozonaci, dar cu referire la acel lucru vorbim despre fantezie pură".

"Unii au luat în calcul Masoneria...", replică jurnalitul lui Raffi. "Este un vechi obicei", răspunde Marele Maestru, continuând: "În loc să facem o analiză serioasă a situaţiei (...) uneori în ţara noastră se trăieşte ca într-o ficţiune. Etica responsabilităţii sa dus de râpă". "Italienii sunt mai buni decât cei care i-au condus până în prezent", spunea Raffi despre poporul italian, o afirmaţie posibil valabilă în orice ţără de pe acest pământ. "Vreţi să spuneţi că chiar şi Biseriva va strânge cureua?", a întrebat jurnalistul, având la bază ultimele afirmaţii ale lui Raffi despre Biserica Catolică.

"Anumite legislaţii din trecut au favorizat scutirea de taxe pentru bunurile bisericeşti. Bine, dar ajunge. Ar trebui revizuite opt la mie. Pe scurt, este de aşteptat ca şi din partea Bisericii să fie o mai mare sensibilitate şi nu să se caute scutirea continuă", i-a răspuns Marele Maestru. Raffi a mai spus că nu-l interesează dacă miniştrii au o sensibilitate aparte pentru catolicism, ci faptul ca guvernul să fie laic şi ca miniştri să-şi păstreze credinţa în viaţa personală, "fiind independenţi şi autonomi".

În finalul interviului, Gustavo Raffi a vorbit despre Grupul Bilderberg, comentând următoarele: "Că complotul demo-plutocratic este iudeo-masonic a adus prejudicii celui care i-a făcut publicitate. Să rămânem la fapte şi să ne asumăm toată responsabilitatea pentru a înfrunta un prezent dificil".


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates