luni, 23 ianuarie 2012

Fernando Lima: "Nimeni nu condamnă Biserica Catolică pentru că are doi sau trei preoţi pedofili"

luni, 23 ianuarie 2012
Oricât s-ar încerca să se aplaneze starea conflictuală din Portugalia, pare imposibil de realizat această blocadă a avalanşei pornite în mod misterios, literalmente, de presa centrală din celălalt capăt al Europei. Pe de altă parte, din acest capăt oriental al Europei lucrurile se văd mult mai bine gestionate. Să fie aşa oare? Unde se va opri scandalul? Franţa, Italia, Portugalia... ce ţară va urma? Să se afle şi Romania pe această listă?

După apariţia în presa centrală a activelor deţinute de Marele Orient Lusitan (fondat la 1802) - peste 30 de milioane de euro - Fernando Lima, noul Mare Maestru, iese la rampă cu un interviu şocant: "Marele Maestru al GOL sfătuieşte Ministrul Justiţiei să reconsidere afirmaţia făcută cu privire la Masoni".


Acesta şi-a început discursul prin a afirma cu tărie neconstituţionalitatea unei viitoare legi care să oblige toţi masonii să-şi declare apartenenţa la Ordin, subliniind faptul că acest lucru este împotriva tuturor convenţiilor europene.

Întrebat fiind ce părere are despre declaraţiile Paulei Teixeira da Cruz (Ministrul Justiţiei) cu privire la obligativitatea declarării apartenenţei la Masonerie în cazul în care cineva ocupă o funcţie publică, Fernando Lima a răspuns: "Înţeleg că există niste poziţii divergente, dar nu sunt juridice".

Lima a ţinut să amintească faptul că a fost primit de Preşedintele Comisiei Europene, de Preşedintele Consiliului European şi de Preşedintele Parlamentului European şi că Tratatul de la Lisabona recunoaşte Masoneria ca organizaţie. Mai mult, acesta declară că cea mai mare organizaţie masonică din lume care reuneşte peste 40 de ţări (n.r. CLIPSAS) este membru al Consiliului Economic şi Social al ONU, fiind o instituţie recunoscută la nivel mondial.


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates