luni, 13 februarie 2012

160 de ani de la naşterea lui Ion Luca Caragiale

luni, 13 februarie 2012
Astăzi se împlinesc 160 de ani de la naşterea marelui dramaturg român Ion Luca Caragiale. În anul cel onorează, 160 de la naştere şi 100 de ani de la trecerea în nefiinţă, autorităţile uită să-i ofere Cezarului ce este al Cezarului...


În ciuda criticilor sale aduse la adresa Masoneriei, noi, Francmasonii, suntem obligaţi să ne amintim de opera sa ce a marcat istoria literaturii naţionale, indiferent de oricare alt motiv care ne-ar putea îndemna să nu o facem.

Ion Luca Caragiale să năştea în comuna Haimanale din județul Prahova în anul 1852, urmând a deveni dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, director de teatru, comentator politic și ziarist român. Caragiale este considerat a fi cel mai mare dramaturg român și unul dintre cei mai importanți scriitori români, motiv pentru care aA fost ales membru post-mortem al Academiei Române.

A lucrat cu marii scriitori ai epocii, Eminescu şi Slavici, în Timpul. Maiorescu a jucat şi el un rol important în viaţa lui Caragiale, graţie lui reuşind ca la 13 noiembrie, în prezența reginei, premiera piesei O scrisoare pierdută să se bucure de un succes extraordinar.

La doar 36 de ani, Caragiale devenea directorul Teatrului Naţional, deschizând stagiunea, la 1 octombrie 1888.


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates