vineri, 3 februarie 2012

Declaraţia făcută de Secretarul General după şedinţa de consiliu din această seară

vineri, 3 februarie 2012
SeCTI a primit în această seară un comunicat din partea Secretariatului General al APMR în care este expusă poziţia Secretarului General cu privire la două evenimente recente, fără a le nominaliza în mod public.

"Nu sunt un adept al intervenţiilor publice de caracter privat şi nu am fost. Probabil că nici nu voi fi. Totuşi, sunt momente în anumite perioade în care am avut dorinţa de a putea face publice unele idei ori declaraţii care au fost în asentiment cu propria-mi voinţă dar, chiar şi aşa, politica de neutralitate a APMR nu mi-a permis-o.

Am refuzat mereu să discut teoriile conspirative, dar nu am renunţat niciodată să le ascult, căci un dialog şi comunicarea, în sine, începe mereu prin a-l/a-i asculta pe ceilalţi. Îmi place să cred că fiecare dintre noi doresc a-şi aduce aportul la bunăstarea celorlalţi. Îmi place să cred că intenţiile lor nu sunt meschine sau chiar dacă sunt tot în favoarea lor, măcar acţiunea să se poată propaga şi înspre binele celorlalţi. Îmi place să cred că am condus această instituţie cu aceeaşi putere şi dorinţă cu care mi-am croit singur drumul în viaţă şi-mi mai place să cred că... nu vremelnic lucrurile se vor schimba.

Pentru cei care au urmărit activitatea APMR în aceşti ultimi ani, pentru cei care au fost agreaţi de noi şi mai ales pentru cei cu care am lucrat în nenumărate proiecte publice şi de caracter privat, instituţional, toţi ştiu că am pus accentul pe discreţie, ordine şi disciplină, respect şi diplomaţie şi onoare. Restul ce derivă din acestea sunt simple părţi a ceea ce numesc profanii moralitate şi noi...

APMR a fost nevoită să se confrunte în ultimele două luni de zile cu reacţii neavenite, cuvinte folosite greşit, intenţii ce nu fac cinste mediului public şi o largă serie de documente care vin să ateste sau să conteste, după caz, diferitele evenimente pe care, după cum obişnuiesc, nu le voi nominaliza decât atunci când momentul va fi unul oportun pentru toţi.

Însă doresc a-mi exprima preocuparea cu privire la modul în care este jonglată informaţia, la modul în care intenţia capătă puterea acţiunii şi la modul în care cotidianul nu le permite unor persoane să deschidă ochii.

Cu privire la un caz aparte doresc a-mi manifesta aceeaşi preocupare, în cazul în care aceasta este una veridică. Cred că instituţiile care cunosc acest set de corespondenţe au analizat deja situaţia şi cred că vor acţiona în consecinţă cu omologii lor din ţara noastră parteneră. Este doar un semnal pe care doresc să-l evidenţiez, noi urmând a ne face treaba în continuare, monitorizând acest eveniment.

Revenind la mesajul principal, doresc să menţionez faptul că voi reveni mereu şi voi face referire la declaraţia din 12 decembrie 2011. Cred că tot ceea ce pot declara anul acesta se regăseşte perfect acolo. Spuneam la acea vreme că 2012 va fi anul schimbărilor naturale sau forţate. Nu este o părere personală sau doar o declaraţie a Secretarului General. Este un lucru constatat în rapoartele interne.

Lumea se schimbă, şi noi o facem în ritm cu ea, spuneam în aceeaşi declaraţie, fără a uita să menţionez un lucru fundamental pentru toată lumea: cu un număr tot mai scăzut al factorului demografic principal, omul, România începe să piardă din puterea de reprezentativitate. Astăzi cifrele oficiale o dovedesc.

Prin urmare, putem considera începutul celei de-a doua decade a acestui secol ca fiind unul al schimbărilor, dar nu şi unul al dialogului.

Declaraţiile mele în calitate de Secretar General probabil că se vor rezuma anul acesta la a face referire la declaraţia din 12.12.2011 şi nimic mai mult. Am încrederea că ordinea şi disciplina vor îndrepta lucrurile şi că ceea ce ne aşteaptă în acest an, ca început a ceea ce va urma, să fie acceptat şi conştientizat la nivel personal de fiecare în parte fără a produce convulsii ce pot duce la perturbarea ordinii care va reacţiona necontenit".


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates