joi, 22 martie 2012

Naşterea lui Benito Juarez Garcia a fost celebrată ca o adevărată zi naţională în Mexic

joi, 22 martie 2012
De la Preşedintele Republicii Mexicane, Felipe Calderon Hinojosa, la Forţele Armate, de la Parlamentul Federal la cele State şi de la liderii Masoneriei Naţionale la simplii cetăţeni, în tot Mexicul a răsunat vocea pacifistului şi constituţionalistului Benito Juarez Garcia, Benemeritul Americilor.

foto: Joaquin Aaron Rodriguez Cabrera

Din Ciudad de Mexico în Cancun, Zacatecas, Tabasco, Queretaro şi San Luis Potosi, toate autorităţile statului, societatea civilă, Masoneria şi cetăţenii s-au adunat în pieţele publice pentru a comemora naşterea celui mai important om din istoria Mexicului, un membru al Masoneriei Mexicane, primul preşedinte amerindian din istoria ţării.

foto: Joaquin Aaron Rodriguez Cabrera

Este a 206-a aniversare şi încă spiritul şi voinţa naţională reprezentată de ideile lui Benito Juarez nu au apus în inimile Masonilor mexicani. Discursul general a fost axat pe evocarea memoriei vii a ilustrului mason şi pe importanţa continuă a laicizării statului mexican prin excluderea Bisericii Catolice din viaţa publică şi de stat şi mai ales prin stoparea imixtiunii catolicismului în sistemul de educaţie din Mexic.

foto: Joaquin Aaron Rodriguez Cabrera

Au fost depuse nenumărate coroane de flori si au fost prezentate onoruri de stat din partea liderilor federali, statali şi locali, precum şi din partea forţelor armate ale republicii.


Joaquin Aaron Rodriguez Cabrera este Prea Respectabilul Mare Maestru al Marii Loji a Statului Queretaro din Mexic, Obedienţă membră a Confederaţiei Marilor Loji Regulare din Statele Unite Mexicane şi a Confederaţiei Masonice Inter-americane.


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates