sâmbătă, 21 aprilie 2012

Masoneria argentiniană a recunoscut implicarea sa în luarea deciziilor guvernamentale din ţară

sâmbătă, 21 aprilie 2012
În acelaşi trend expus de Secretarul General la finele anului trecut, evenimentele ce au avut loc în ultimele şase luni de zile nu dezmint în niciun fel declaraţiile acestuia. Ţară după ţară, Mare Lojă după Mare Lojă şi Mare Maestru după Mare Maestru, toţi încep a deschide porţile şi a vorbi deschis despre implicarea Ordinului în viaţa profană: de la cultură la politică, de la economie la educaţie şi aşa mai departe.

A venit rândul Argentinei, una din cele mai mari ţări şi jurisdicţii masonice din lume să recunoască implicarea sa în luarea deciziilor importante pentru bunăstarea naţiunii. Masoneria de secol XXI spune clar şi răspicat de ce a fost nevoie de implicarea Ordinului în luarea deciziilor: pentru renaşterea spirituală a lumii, pentru bunăstarea societăţilor unite şi pentru universalitate.


"Masoneria nu are nimic de ascuns, ci mult de oferit societăţii", declară Angel Jorge Clavero, cel care de cinci ani de zile conduce destinul Masoneriei argentiniene. Această deschidere fără precedent în istoria Argentinei ca stat are la bază un proiect al Marii Loji de a arăta cetăţenilor din acea ţară cum a fost construită republica, spitalele, sistemul de educaţie sau instituţiile necesare democraţiei.

În aceeaşi ordinei de idei, Marele aestru a recunoscut implicarea Marii Loji în unele acţiuni privind legislaţia naţională, acolo unde organizaţia a avut grijă să-şi exprime foarte clar punctul de vedere, criticând sau susţinând diferite proiecte legislative în ceea ce priveşte drepturile omului, codul civil ori curtea supremă.

Din discursul său nu a lipsit deloc libertatea de conştiinţă, mai mult, acest concept ori principiu a fost evocat de foarte multe ori ca bază fundamentală a Masoneriei.


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates