marți, 5 iunie 2012

A II-a ediţie a Şcolii de Vară GEOPOLITICS | Evoluţiile geopolitice ale Spaţiului Islamic

marți, 5 iunie 2012
Asociaţia ASAGRI în parteneriat cu Asociaţia de Geopolitică “Ion Conea” şi Middle East Political and Economic Institute organizează a doua ediţie a Şcolii de Vară GEOPOLITICS, cu tema "Evoluţiile geopolitice ale spaţiului islamic". Şcoala de vară va avea loc în Bucureşti, în perioada 23 iulie - 2 august 2012, în incinta sediului central al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti. Elementul inedit al acestei ediţii este că Şcoala de vară se va finaliza cu publicarea unei cărţi despre evoluţiile geopolitice din spaţiul Islamic, care va reuni studiile elaborate de către participanţi.


Cea de-a doua ediţie a Şcolii de Vară GEOPOLITICS va fi organizată sub forma unor conferinţe, dezbateri şi ateliere de lucru, la care vor participa 20 de tineri studenţi, masteranzi şi doctoranzi în domeniul relaţiilor internaţionale, al ştiinţelor politice, sociologie, studii de securitate, economie sau istorie.

În prima săptămână, perioada 23 – 27 iulie 2012, participanţii vor avea ocazia de a dezbate împreună cu personalităţi din domeniul geopoliticii, mediului diplomatic şi cu experţi în securitatea internaţională, impactul crizei economice asupra statelor islamice şi aspecte strategice ale spaţiului Islamic. În cea de-a doua săptămână de desfăşurare a Şcolii de Vară, participanţii vor prezenta studiile elaborate de ei pe tema evoluţiilor geopolitice ale spaţiului islamic.

"Ne propunem ca alături de cei 20 participanţi ai celei de-a doua ediţii a Şcolii de Vară GEOPOLITICS să constituim un grup de analiză a situaţiei actuale din spaţiul islamic, fiecare participant având şansa de a redacta un studiu cu privire la evoluţiile geopolitice ale spaţiului islamic. Lucrările pe care participanţii le vor realiza şi pe care le vor prezenta în cadrul Şcolii de Vară vor fi publicate într-o carte în colecţia Geopolitica a Editurii TOP FORM. Participanţii la Şcoala de Vară vor deveni astfel autorii unei cărţi de analiză geopolitică. Acest lucru le va folosi atât la înscrierea la doctorat sau la activitatea ştiinţifică din cadrul doctoratului, cât şi în carieră", a declarat domnul Adrian Corobană, Preşedintele ASAGRI.

Persoanele care doresc să participe la şcoala de vară sunt aşteptate să trimită formularul de aplicare, un CV în format Europass până cel târziu pe 7 iulie 2012 (ora 23.59), la adresa office@geopolitics.ro.

Procedura de selecţie în cadrul Şcolii de Vară GEOPOLITICS se realizează “on a rolling basis”. Aplicaţiile sunt analizate pe măsură ce sunt primite. Răspunsul privind admiterea în cadrul Şcolii de Vară va fi transmis pe e-mail în aproximativ 4 zile lucrătoare de la data primirii aplicaţiei. Aşadar, deşi termenul limită până la care se pot trimite aplicaţii este 7 iulie 2012 (ora 23.59), este posibil ca locurile în cadrul Şcolii de Vară să se ocupe mai devreme, în funcţie de numărul aplicaţiilor primite şi acceptate până atunci. Având în vedere acest lucru, pentru a-şi asigura un loc în cadrul Şcolii de Vară persoanele care doresc să participe sunt invitate să aplice cât mai devreme posibil.

Formularul de aplicare şi toate celelalte detalii se găsesc pe pagina web a şcolii de vară.


Despre organizatori


Asociaţia ASAGRI este o organizaţie neguvernamentala, de drept privat, înfiinţată în anul 2010, al cărei scop îl reprezintă promovarea domeniului geopoliticii în rândul tinerilor din România.


Asociaţia de Geopolitică “Ion Conea” este prima organizaţie de geopolitică din România, după anul 1989, menită a continua preocupările academice din perioada interbelică, preocupări care au ridicat şcoala română de geopolitică la nivelul celorlalte şcoli europene de înaltă ţinută şi renume.

Asociaţia MIDDLE EAST POLITICAL AND ECONOMIC INSTITUTE contribuie la cunoaşterea valorilor culturale, ştiintifice, lingvistice ale Orientului Mijlociu, a realităţii mediului politic şi de afaceri, precum şi la crearea, consolidarea şi dezvoltarea relaţiilor cu cetăţenii, comunităţile şi instituţiile din Orientul Mijlociu.


Persoana de contact: Loredana Costina
Vicepreşedinte Asociaţia ASAGRI

Email: office@geopolitics.ro
 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates