marți, 28 august 2012

Jornal Sol | Interviu cu Marele Maestru al Marii Loji Regulare a Portugaliei

marți, 28 august 2012

Recent reales în funcţia de Mare Maestru a unicii Obedienţe Masonice recunoscute de Marea Lojă Unită a Angliei, Jose Moreno a acordat un interviu unei publicaţii portugheze în care a dorit să exprime diferite puncte de vedere ale organizaţiei sale în contextul scandalului fără precedent în istoria ţării.


Printre primele lucruri menţionate au fost acelea că un Mare Maestru nu este dictator şi că el doreşte o deschidere ceva mai mare a Marii Loji către societatea civilă. Acesta a mai adăugat şi faptul că încă nu ştie cum se va realiza această deschidere şi că nu doreşte să-şi asume diferite "titluri bombastice", dând exemplul Braziliei, acolo unde Marii Maeştri poartă titlul de "Serenisim".

Cu privire la situaţia critică în care se află astăzi Portugalia, Moreno a declarat că politicienii mint, nu spun adevărul şi că cetăţenii nu sunt cu adevărat conştienţi de criza prin care trece ţara. Întrebar de legăturile Marii Loji şi a Marelui Orient cu Partidul Socialist şi Partidul Social-Democrat din Portugalia, Marele Maestru a replicat că "Nu ne amestecăm în afaceri partizane şi nici nu le discutăm. Dar este adevărat că cei doi Mari Maeştri Adjuncţi (Rui Paulo Figueiredo şi Júlio Meirinhos) ai mei sunt lideri activi ai Partidului Socialist".


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates