joi, 13 decembrie 2012

Masoneria franceză a cerut în secret lui Hollande o ofensivă laică. Republica lui Hollande o nouă "epocă de aur" a Masoneriei franceze?!

joi, 13 decembrie 2012

Încă de dinainte de alegerile prezidenţiale din Franţa, Marele Orient al Franţei a fost un actor principal pe scena publică a societăţii franceze în probleme precum politicile sociale ori laicitatea şi a jucat un rol chiar şi în moderarea campaniei prezidenţiale prin faptul că a invitat candidaţii să răspundă unor serii de întrebări în Marele Templu din Paris.



Unicul care a lipsit de la aceste dezbateri a fost Nicolas Sarkozy, cel care a şi pierdut alegerile prezidenţiale. Câştigătorul acestora, F. Hollande se află acum în mijlocul unei situaţii greu de gestionat. La scurt timp, Marele Orient al Franţei şi-a ales un Mare Maestru socialist în persoana lui Gulino, cel care a şi cerut lui Hollande în repetate rânduri mai multe acţiuni în plan social şi chiar a trimis acestuia o epistolă în care-i cerea delimitarea statului francez de "finanţa mondială".

Înconjurat de Fraţi şi de Surori (membre ale Marii Loji Feminine a Franţei) în guvernul naţional (Educaţia, Munca, Finanţele şi Economia, Afacerile sociale, Transporturile, Apărarea Naţională, Planificarea bugetară, Descentralizarea, Internele etc.), actualul mandat al preşedintelui Franţei se anunţă a fi începutul unei noi "ere de aur" a Masoneriei franceze.

La jumătatea lunii noiembre, Marele Templu din Paris al Marelui Orient al Franţei l-a primit pe Ministrul Educaţiei în persoană, Vincent Peillon, care, de la Orient a declarat următoarele: "Vrem să refondăm Republica. Şi vrem să o refondăm începând cu şcoala!". Astfel, tacit, se anunţă o nouă revigorare a celei de-a III-a Republici, una în care laicitatea era axul în jurul căruia gravita politica guvernamentală.

Cu un Mare Orient care apasă pedala de acceleraţie şi cu un premier Mason în persoana Fratelui Jean-Marc Ayrault, fostul primar de Nantes, Hollande nu poate face altceva decât să adâncească reforma laică a Republicii Franceze.

Pe de altă parte, în urmă cu o săptămână, Preşedintele Adunării Naţionale franceze, Claude Bartolone a avut o întrevedere cu Marele Maestru Gulino. Pentru prima oară în istoria celei de-a V-a Republici, un Preşedinte al Adunării Naţionale a vizitat sediul Marelui Orient al Franţei. Bartolone a participat la un eveniment organizat de GOdF: "Laicitate, ţi-am scris numele pe pereţii Republicii".

foto: Hilaci Attia (Marele Maestru Gulino & Claude Bartolone)


Au mai existat de-a lungul trecutului apropiat două perioade în care Masoneria a putut implementa politicile după bunul plac, însă tot în aceste două cazuri, cei doi Preşedinţi (Nicolas Sarkozy şi François Mitterrand) s-au opus într-un final, unul dintre ei nereuşind ulterior să câştige un al doilea mandat.

Cele mai importante ministere necesare unei refondări a Republicii sunt exact cele în care se află cei mai mulţi Masoni şi mai importanţi: Ministerul Educaţiei, Ministerul de Interne (unde peste 10% din comisari sunt Masoni) şi Ministerul Apărării. Peste  80% din aceştia (membri ai aparatului central în funcţii cheie), dacă nu mai mult provin din rândurile Marelui Orient al Franţei.

Se ştie deja, nu mai este un secret faptul că de-a lungul timpului, Marele Orient a dorit să ofere un cadru de constituţionalism Legii din anul 1905, o lege eminamente anti-catolică. Ceea ce se cunoaşte mai puţin este nivelul la care au ajuns discuţiile în prezent, mai ales că ultima vizită "secretă" a Marelui Maestru Gulino la palatul prezidenţial a avut loc în luna octombrie a acestui an, acesta fiind primit de Secretarul General Pierre-René Lemas. În ciuda luptei aproape eterne cu Vaticanul, în general, şi cu Arhiepiscopia Parisului, în mod particular, Marele Orient al Franţei nu pare a-şi face vreo problemă că va pierde războiul.

Unii comentatori susţin că cert este un singur lucru, adică Marele Orient al Franţei a acaparat cele mai importante "sfori" ale aparatului administrativ francez şi portofoliile cheie pentru realizarea politicilor sale sociale ori constituţionalizarea Legii din 1905.


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates