vineri, 12 aprilie 2013

"Întrebarea zilei" | O iniţiativă educativă şi de stimulare a simţului cercetării în domeniul Masonerie româneşti şi universale

vineri, 12 aprilie 2013
În urmă cu doar câteva zile am decis să lansăm un "joc pilot" pentru a întări interacţiunea din spaţiul virtual între APMR şi Masoni, pasionaţi ai Masoneriei, profani etc. Scopul acestei iniţiative este acela de a stimula simţul de cercetare în domen iul Masoneriei şi de a educa în acest sens.


Agenţia de Presă Masonică doreşte să sporească nu doar încrederea în Masonerie (ca Ordin Iniţiatic şi nu organizaţii) şi de a familiariza pe toţi cei care cunosc puţine lucruri despre aceasta cu spiritul şi esenţa acestei societăţi dedicate binelui comun.

Şi cum ştim că în ţara noastră multe iniţiative, idei ori proiecte sunt copiate (şi modificate până la un grad mare de alterare), ne dorimca această iniţiativă să fie adoptată de cât mai multe organizaţii masonice, adaptată şi modificată pe specificul fiecăreia.

În ciuda discrepanţelor existente între actualele organizaţii masonice din România (la fel ca şi cele din trecut), spiritul Masoneriei este unul, iar Frăţia în sine nu poate fi dominată de numele unei singure organizaţii. Scopul Masoneriei este acela de a face poduri acolo unde există insule şi de a da şansa tuturor de a se dezvolta prin cunoaştere.


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates