vineri, 14 iunie 2013

Francmason şi Prinţ Consort al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord: Prinţul Philip, Duce de Edinburgh

vineri, 14 iunie 2013
De zeci de ani de zile misterul apartenenţei Ducelui de Edinburgh la Masonerie a produs o serie de teorii ale conspiraţiei, de afirmări şi infirmări de tot felul. Pentru cei care nu fac parte din Masonerie, de multe ori chiar şi pentru Masoni, adevărul nu este decât unul: Prinţul Consort şi Duce de Edimburg, Philip de Grecia şi Danemarca (titulatură la care a renunţat după căsătorie) este Francmason şi membru al Marii Loji Unite a Angliei!


Prinţul Philip s-a născut la vila Mon Repos din insula grecească Corfu la 10 iunie 1921 ca singurul fiu, al cinilea şi cel mai mic copil al Prinţului Andrei al Greciei şi Danemarcei şi al Prinţesei Alice de Battenberg. Nava britanică Calypso a evacuat familia Prinţului Andrei, iar Philip fiinda fost transportat în siguranţă într-un coş de fructe. Familia a plecat în Franţa şi s-a stabilit într-o suburbie a Parisului, într-o casă împrumutată de la mătuşa sa, Prinţesa Marie Bonaparte. Deşi atât Philip cât şi tatăl său s-au născut în Grecia, el "nu are sânge grecesc şi nu vorbeşte greaca". În 1992, Filip a afirmat că el "poate înţelege o parte" din această limbă. El a declarat că se consideră scandinav, în particular danez. Vorbeşte fluent engleza, germana şi franceza.

A fost iniţiat în Masonerie în Loja Navy Nr. 2612. La ceremonia sa de iniţiere au luat parte, printre alţii, Roger Lumley, Conte de Scarborough (în calitatea sa de Mare Maestru, 1951-1967) şi Arhiepiscopul de Canterbury de la acea vreme, Geoffrey Fisher. Loja este una importantă pentru istoria familiei regale britanice deoarece Regele Eduard al VII-lea a ocupat funcţia de Venerabil în anul 1896 (pe când era Prinţ Moştenitor), Regele George al VI-lea a ocupat şi el această funcţie pe când era Duce de York, iar tatăl actualului Mare Maestru al UGLE, a condus Loja în 1928.

Conform Secretariatului General al Agenţiei de Presă Masonică, Prinţul şi Fratele Philip a primit cu puţin timp în urmă o scrisoare semnată de Ducele de Kent în calitatea sa de Mare Maestru al Marii Loji Unite a Angliei, în care a fost felicitat, în numele tuturor Fraţilor, pentru cei 60 de ani de apartanenţă la Ordinul Masonic. În răspuns la această scrisoare, Prinţul Consort Philip a cerut Marelui Maestru să extindă mesajul său de mulţumire şi urările de bine către toţi Fraţii.


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates