joi, 20 iunie 2013

Fratele Kenneth Samuel "Kenny" Kleinknecht 33°, Directorul programelor spaţiale americane Apollo şi Mercury

joi, 20 iunie 2013
NACA, NASA, DARPA sunt doar câteva din importantele instituţii americane de cercetare aerospaţială de care se leagă numele Fratelui nostru Kenny Kleinknecht 33°. Kenny a absolvit Universitatea Purdue (Indiana, 1942) şi şi-a început cariera în 1942 la Centrul de Cercetare Lewis. În 1951 a fost transferat la Centrul de Cercetare a Zborului din Edwars (statul California).

Sigla misiunii spaţiale Apollo

Apariţia NASA a dus la o implicare mult mai importantă, din punct de vedere ştiinţific, a lui Kenneth S. Kleinknecht 33°, începând să lucreze în 1959 în Houston (Manned Spacecraft Center). Kleinknecht a fost numit în fruntea unuia din cele mai importante programe aerospaţiale din istorie: Proiectul MERCURY.

De asemenea, a fost şi Director Adjunct al Programului GEMINI şi Director pentru Comandă al cunoscutului program spaţial de "cucerire" a Lunii: APOLLO (din care a făcut parte şi Fratele Buzz Aldrin). A părăsit NASA în 1981 şi se retrage din activitate în anul 1990. Ultimul său mare proiect public a fost lansarea navetei Columbia.



Fratele Edwin E. "Buzz" Aldrin Jr. 33°
Maestru Mason în Marea Lojă din Texas
Suveran Mare Inspector General


Kenneth Samuel "Kenny" Kleinknecht 33° a fost decorat de Preşedintele Statelor Unite în anul 1963 şi de NASA în anii 1969 şi 1973 pentru merite deosebite în domeniul ştiinţific.

A fost Francmason (fiul Suveranului Mare Comandor C. Frederick Kleinknecht 33° şi fratele de sânge al Suveranului Mare Comandor C. Frederick Kleinknecht Jr. 33°) şi Suveran Mare Inspector General al Supremului Consiliu pentru Jurisdicţia de Sud a Statelor Unite ale Americii. În cadrul sesiunii bienale a Supremului Consiliu de la Washington din anul 2003, a fost prezentată o expoziţie care a purtat numele Fratelui, expoziţie care a ilustrat momente importante din viaţa sa ştiinţifică.


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates