duminică, 30 iunie 2013

Laureatul Premiului CONSTANTIN BRÂNCUŞI pentru Artă şi Cultură: George Virgil Stoenescu

duminică, 30 iunie 2013
Ultimul premiu acordat în cadrul celei de-a III-a ediţii a Galei Premiilor MLNR a fost cel pentru Artă şi Cultură. Laureatul de anul acesta a fost poetul George Virgil Stoenescu pentru volumul de poezii Roata Norocului, Editura Univers Enciclopedic Gold, 2012.


Fratele George Virgil Stoenescu (născut 1 ianuarie 1947 la Brăila) este economist şi poet, profesor în cadrul Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti şi membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României. A urmat cursurile Liceului “Iulia Haşdeu” din Bucureşti şi apoi pe cele ale Facultăţii de Comerţ Exterior din cadrul A.S.E. Bucureşti, absolvite în anul 1969. Între anii 1969 și 1973 este cercetător ştiinţific la “Institutul de Economie Mondială” din Bucureşti.

Începând din anul 2004 este membru al Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României. La data de 2 februarie 2007, Preşedintele României i-a conferit Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru "cea mai spectaculoasă perioadă de creştere de după de cel de-al Doilea Război Mondial", cu această ocazie fiind decorat întregul Consiliu de Administraţie al BNR.


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates