miercuri, 21 august 2013

Tineri din întreaga lume se reunesc la Baia Mare pentru Roratact Global Model united Nations - RotaractMUN

miercuri, 21 august 2013
În perioada 21-25 August 2013 Municipiul Baia Mare va fi gazda uneia din cele mai importante reuniuni la nivel internaţional a tinerilor, o simulare internațională a desfăşurării lucrărilor Organizaţiei Națiunilor Unite, proiect susținut și realizat de Rotaract TEAM Baia Mare.


Rotaract Global Model United Nations a adus în România peste 70 de tineri din peste 30 de ţări din întreaga lume care vor participa la conferințe academice în care își vor asuma rolul de a reprezenta o țară și vor dezbate în sesiuni formale probleme contemporane mondiale de natură politică, socială și economică, prin simularea a patru consilii: Consiliul de Securitate, Consiliul pentru Drepturile Omului, Consiliul Economic și Social (ECOSOC) și a Comisiei pentru consolidarea păcii, unde fiecare participant va avea ocazia de a-și exprima punctele de vedere și interesele țării pe care o reprezintă. Pe lângă acumularea de cunoștințe solide de probleme globale, participanții vor stăpâni de asemenea arta negocierii, abilitățile de orator, de comunicator folosind limba oficială a ONU, utilizând mecanisme procedurale puse în mișcare de către ONU.

Viziunea RotaractMUN nu se oprește doar la România, acest proiect fiind conceput ca un promotor internațional, dorind ca fiecare ediție viitoare să se desfășoare într-o altă țară cu sprijinul organizatorilor Rotaract precedenți, Rotary International și ONU, ţara noastră punând astfel o piatră de temelie la baza conceptului Rotaract Global Model United Nations.

Rotaract Global Model United Nations este cel mai important eveniment internațional organizat la Baia Mare care va îmbina conceptul de Model United Nations (Simulare ONU) cu structura Rotary International, care dețin un parteneriat de lungă durată, având o istorie și viziune comună. Prin acest proiect dorim să punem în valoare această relație și să dezvoltăm un cadru formal prin care membrii Rotaract și tineri din întreaga lume pot discuta și propune soluții problemelor actuale în cadrul Națiunilor Unite.

Evenimentul este susţinut de diferite organizaţii şi instituţii din România şi din străinătate: Rotary District 2241 România-Rep. Moldova, Club Rotary Baia Mare, Municipiul Baia Mare, Hotel Mara, APMR (Agenţia de Presă Maosnică), Liga Studenţilor Români din Străinătate, Clubul Român pentru Relaţii Externe, Diplomaţie şi Afaceri Europene, Giovani nel Mondo, APCA, Akcees, International exchange Erasmus Student Network, BisMUN (România), RomeMUN (Italia), ECOMUN 2013 (Turcia), MUNUSAL (Spania), OradMUN (România), ASHNA, Clubul pentru România, International Organization for Young Diplomats, Youth & Gender Development Network.


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates