duminică, 10 iulie 2016

Consiliul Agenției Masonice | "ne dorim un nou sector de acţiune: cultura"

duminică, 10 iulie 2016
Astăzi, la ora 14.00 a luat sfârșit ultima sesiune administrativă a Consiliului Agenției. Concluziile acestui ultim Consiliu sunt următoarele:

  • Interimatul Secretariatului General și al Președinției Consiliului a fost preluat de coordonatorul Secretariatului de Comunicații Tehnologe și Informații până la alegerea și instalarea noii conduceri.
  • Amendarea Actelor Constitutive va avea loc vineri, 15 iulie 2016.
  • Alegerea viitorului Președinte al Consiliului și instalarea acestuia în funcție vor avea loc la data stabilită în Consiliul din 10 iulie 2016.
  • Agenția va acționa pe următoarele paliere: național, internațional, editorial/publicistic și cultural. Consiliul a dezbătut asupra a două posibilități în ceea ce privește administrarea sectorului cultural: fie va fi coordonat de Secretariatul pentru Cultură (care urmează a fi înființat), fie de Consiliu, prin prisma atribuțiilor viitorului Președinte.
  • Reactivarea sateliților pe America Latină și din spațiul anglofon va rămâne o prioritate după instalarea noii conduceri.
  • Nu s-a ajuns la nicio concluzie cu privire la propunerea de închidere a departamentului lusofon (de limbă portugheză).
  • A fost discutată noua organigramă propusă, iar votul va avea loc în data de 15 iulie 2016.


Noul lider interimar al Agenției Masonice, domnul Mihai G., a fost cel care a propus înființarea Secretariatului pentru Cultură, la inițiativa Fondatorului. Acesta consideră că ”(...) a venit momentul să acordăm importanță sectorului cultural și să sprijinim acțiunile culturale ale Fraților, dar și pe cele din spațiul profan. Agenția a avut astfel de inițiative și în trecut, însă în ultimii ani acestea s-au diminuat până la dispariția lor de pe agenda oficială a Agenției. AScum o să avem o strategie în aces sens și nu ne rămâne decât să alegem o serie de proiecte pe care să le sprijinim. În acest sens, discuțiile purtate cu Fondatorul Agenției Masonice au fost edifcatoare pentru primul nostr proiect cultural major. Strategia și implicarea noastră în acest proiect vor fi realizate de Fondator. Acesta se va implica activ în sprijinirea viitorului Seretariat pentru Cultură, așa cum am propus”.
 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates