luni, 25 iulie 2016

Declaraţiile Secretarului General interimar înainte de alegerea viitorului Preşedinte al Consiliului Agenţiei Masonice

luni, 25 iulie 2016
Dragi colegi,

În 2008, atunci când ne-am alăturat celui care a avut o viziune, o viziune care pe 5 februarie 2009 a început să poarte numele de Agenţia de Presă Masonică din România, niciunul dintre noi nu ştia ce înseamnă culegere de informaţii, tehnica diseminării acestora, statistică şi metodologie, afaceri externe, diplomaţie digitală etc.

Nimeni nu a avut încredere în acest proiect. Comentariile gratuite nu au întârziat să apară, însă politica stabilită de Fondatorul nostru a fost una foarte clară: "nu răspundem, mergem mai departe!". În 2010, atunci când a luat fiinţă Secretariatul General, structura noastră se afla deja în plin avânt pe plan internaţional. Din păcate, interese străine Agenţiei l-au forţat pe Secretarul nostru General să demisioneze pe 30 august 2015, la jumătatea madatului, iar pentru aceasta avem o datorie morală faţă de fostul nostru lider de a face pe cei responsabili - cu nume şi prenume - să plătească! Timp de aproape un an de zile, structura noastră a stat sub un interimat care, spre bucuria noastră, a reuşit să o menţină pe linia de plutire, iar acest al doilea interimat, pe care-l ocup în acest moment, este ultimul.

Peste o săptămână vom avea o nouă Conducere în frunte cu un nou lider. Oficiul de Preşedinte al Consiliului este cea mai recentă funcţie ierarhică pe care Agenţia Masonică o are.

Peste o săptămână ne vom arăta deschiderea către spectrul masonic feminin, având o femeie în Corpul Consultativ. Peste o săptămână, Agenţia de Presă Masonică nu va mai exista, nu va mai fi aceeaşi pe care toată lume o cunoaşte. Iar în plan naţional vom fi atât acolo unde suntem doriţi, dar şi unde nu suntem.

Peste o săptămână ne întâlnim pentru a auzi strategia noastră pentru următorul mandat şi tot atunci ne vom arăta devotamentul faţă de Fondatorul nostru care, în ciuda multor oprelişti, comentarii etc., a reuşit să ne fie un etalon de etică, anduranţă, strategie, corectitudine şi devotament până la sacrificiu. Fiecare dintre noi datorăm ceva acestui om care, cu paşi mici dar siguri, scrie o bucăţică de istorie în Masoneria naţională şi mondială.

Chiar dacă astăzi nu se află printre noi, doresc a profita de această ocazie şi să-i mulţumesc mentorului meu pentru tot ceea ce a făcut pentru noi toţi în plan personal. Sunt sigur că ori de câte ori va fi necesar ne va acorda consilierea sa şi ne va fi alături.

Dragi colegi, vă mulţumesc pentru efortul depus în aceste săptămâni şi vă felicit pentru toleranţa şi diplomaţia voastă. Nu în ultimul rând, doresc a felicita, în numele actualului Consiliu, pe doamna ............................................. pentru numirea, aprobarea şi validarea sa în funcţia de Consilier al Corpului Consultativ al Agenţiei Masonice.


Mihai G.
Secretar General ad interim
Preşedinte ex officio al Consiliului


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates