miercuri, 19 octombrie 2016

INTERVIU cu Marele Maestru (MLNR) Radu BĂLĂNESCU: Discreţie înseamnă foarte mult bun simţ

miercuri, 19 octombrie 2016
screenshot YouTube
La finele lunii trecute, Marele Maestru al Marii Loji Naţionale din România, Radu BĂLĂNESCU (Secretar Executiv al Conferinţei Mondiale a Marilor Loji Regulare) a acordat un interviu pentru DC News. Una din primele întrebări adresate a fost cea referitoare la interviurile rare acordate de înaltul demnitar al Masoneriei. Radu BĂLĂNESCU a declarat: (...) nu agreez în niciun fel apariţiile extrem de frecvente în care se spun lucruri care se repetă, care nu aduc nimic nou, şi mai este o componentă, acea componentă de discreţie, asta este o componentă, dacă vreţi, moştenită (...) plus acea discreţie a Ordinului, a Ordinului Masonic, (...) e ceva ce deja ne-a intrat în sânge. Discreţie care, vreau să fie foarte clar pentru toată lumea, nu înseamnă ceva secret, înseamnă foarte mult bun simţ, înseamnă a face nişte lucruri foarte bune fără însă a te bate după aceea cu pumnul în piept. Cred că mai importante sunt rezultatele (...).

Marele Maestru a vorbit, în continuarea interviului, despre dezvoltarea Marii Loji Naţionale din România în perioada 1993-2000 şi în primul deceniu al secolului al XXI-lea. În 2014 am devenit o Masonerie foarte bună europeană. (...) În 2014 am găzduit Conferinţa Mondială a Marilor Loji Regulare (...). Marele Maestru a explicat că România a fost aleasă, în Columbia, să organizeze acest eveniment, chiar dacă dorinţa a fost şi de partea ruşilor.

Referitor la anul 2016, Marele Maestru a declarat că la nivelul Masoneriei mondiale, România este extrem de respectată. Jurnalistul Bogdan CHIRIEAC a declarat că nicio instituţie din ţara noastră nu se află într-o astfel de poziţie la nivel mondial.

Radu BĂLĂNESCU a spus că Marea Lojă Naţională a adoptat o transparenţă decizională, transparenţă financiară, a reglementat ordinea şi disciplina organizaţională etc. Acestea sunt cheile succesului MLNR. 

Referitor la întrebarea cu privire la modul în care modelul Masoneriei româneşti poate sau nu să fie aplicat în societatea românească, Marele Maestru a spus: Cred ca ar putea fi aplicat. E greu să vă răspund. Aici este apanajul strict al celor care sunt decidenţi la capitolele respective.

Întrebat dacă există un Guvern Mondial, Marele Maestru a răspuns scurt şi clar: NU! Din punct de vedere masonic nu! De asemenea, a afirmat că nu există nicio legătură instituţională între Masonerie şi Bilderberg, cu excepţia unor cazuri când anumiţi membri ai acestui grup sunt şi Masoni. Bogdan CHIRIEAC l-a întrebat pe acesta dacă atunci când un Mason devin membru al Guvernului sa ocupă o importantă funcţie în stat trebuie să renunţe la acest statut. Marele Maestru a declarat că (...) nu este obliga să o facă, poate să rămână în continuare membru activ, nu este niciun fel de problemă, nu înseamnă absolut nimic rău ca cineva (...) să fie în acelaşi timp şi mason

Radu BĂLĂNESCU a spus că Masoneria se va ralia proiectului de ţară al României şi nu poate avea unul separat. România nu are un lobby structurat internaţional. Iar referitor la lobby, Marele Maestru a spus că momentul acesta (n.r. lobby-ul nu este recunoscut în România) va fi depăşit. Acesta a menţionat şi că cei care atacă instituţia Preşedintelui României, a Premierului, Guvernului, Parlamentului, Serviciilor de Informaţii şi Banca Naţională, atacă România. A continuat prin a spune că presa are un rol major în tot acest proces. 

Întrebat de construcţia Marelui Templu Masonic din Bucureşti, Marele Maestru a corectat jurnalistul spunând că MLNR construieşte un obiectiv socio-cultural deoarece organizaţia este de utilitate publică. Templul va avea bibliotecă publică, muzeu, va putea fi vizitat, se vor putea organiza evenimnte culturale publice etc. Un alt subiect foarte sensibil care a fost abordat a fost construcţia Catedralei Mântuirii Neamului. Marele Maestru a spus foarte clar că această construcţie trebuie ridicată, dusă la bun sfârşit, Biserica Ortodoxă Română este foarte importantă în contextul european şi mondial. Este foarte respectată. Cum să ataci Biserica (...), cum e posibil. Poate să o atace cineva care vrea binele ţării? Niciodată! De asemenea, întrebat fiind dacă există relaţii cu Biserica Ortodoxă Română, Marele Maestru a declarat: Avem relaţii de normalitate. Eu sunt un foarte bun creştin ortodox, intru, mă închin, mă rog de fiecare dată (...). Referitor la relaţia cu Monarhia, Marele Maestru a spus că Masoneria respectă Monarhia, că nu păstrează resentimente şi că a adus beneficii României.

Alte subiecte abordate au fost cele referitoare la sănătate, proiectul de ţară, importanţa presei, linişte socială, disciplină, rigoare, dezvoltarea sectorială a României şi a societăţii sale, regionalizare etc. Interviul acordat de Marele Maestru este cel mai amplu şi complex interviu acordat vreodată de liderul MLNR cu referire la situaţia de facto a României şi necesităţile sale pentru o dezvoltare durabilă.

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates