miercuri, 28 noiembrie 2012

Radu Bălănescu, Preşedintele Executiv al Conferinţei Mondiale a Marilor Loji

miercuri, 28 noiembrie 2012
Prea Respectabilul Mare Maestru Radu Bălănescu este absolvent al Facultăţii de Medicină şi Farmacie Carol Davilla (Davilla fiind şi el membru al Ordinul Masonic Român) şi este profesor de Chirurgie Ortopedie Pediatrică. A condus mai multe programe de cercetare şi are peste 150 de lucrări ştiinţifice prezentate, fiind autorul a mai multor lucrări de specialitate. De asemenea, a participat la mai multe congrese internaţionale din Germania, Belgia, Italia şi Statele Unite ale Americii.

Radu Bălănescu (Loja Dale Woodword din Bucureşti) a fost ales în 2006 Pro Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România, cu un an înainte fiind Inspector Expert pentru orientul Bucureşti. A fost cel care a conceput şi elaborat Programul de Asistenţă Medicală pentru MLNR şi cel care a elaborat Proiectul Centrului pilot de consiliere al Marii Loji. Şi-a dedicat activitatea Forumului Oamenilor de Ştiinţă şi Cultură din cadrul MLNR. Este membru de onoare al mai multor Loji din ţară, printre care Lafayette, Leonardo da Vinci, Novus Ordo, Pitagora, Cavalerii Sfântului Gheorghe, Cavalerii Luminii etc.

Începând de săptămâna aceasta şi până în 2014, România deţine preşedinţia Conferinţei Mondiale a Marilor Loji, iar Dr. Radu Bălănescu, Marele Maestru al MLNR, este Preşedintele Executiv al Conferinţei Mondiale, acesta urmând a coordona evenimentele care vor avea loc în 2014, fiind cea mai importantă funcţie de caracter masonic deţinută vreodată de un român după 1989.


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates