miercuri, 7 septembrie 2016

Independeţa Braziliei şi Împăratul Petru I (Francmason şi Mare Maestru)

miercuri, 7 septembrie 2016
Mare Maestru
Marele Orient al Braziliei
În fiecare an, pe 7 septembrie, Brazilia sărbătoreşte Ziua Independenţei, un moment istoric puternic marcat de Francmasonii epocii. După ce armata franceză invadează Portugalia, familia regală şi imperială portugheză se refugiază în Brazilia, cea mai bogată colonie lusitană. Suveranul Portugaliei, Regele Ioan (João) şi-a numit fiul cel mare, Petru (Pedro) de Alcântara şi Bragança, Principe Regent al Braziliei în anul 1821.

Independenţa Braziliei este considerată a fi pe 7 septembrie 1822, atunci când a început mişcarea Grito do Ipiranga. Pe 12 octombrie 1822, Principele Regent a fost proclamat Împărat al Imperiului Braziliei sub numele de Petru (Pedro) I. Ulterior, pe 29 august 1825, a fost semnat Tratatul de Amiciţie şi Alianţă dintre Brazilia şi Portugalia.

Primul împărat al Braziliei a fost supranumit şi Eliberatorul sau Regele Soldat şi a domnit timp de 9 ani, până când a abdicat în favoarea fiului său. A fost, de asemenea, pentru o perioadă scurtă, Rege al Portugaliei şi Algarves, sub numele de Petru (Pedro) al IV-lea, însă a abdicat în favoarea fiicei sale, Maria a II-a. Imediat după abdicarea de la tronul Braziliei, acesta a plecat spre Portugalia pentru a o invada în iulie 1832. A murit cu puţin timp înainte ca liberalii săi să câştige lupta împotriva conservatorilor. Acesta a fost considerat unul din emancipatorii Braziliei şi Portugaliei.

În calitatea sa de Alteţă Regală şi Imperială, Petru (Pedro) de Alcântara, Principe Regent a Braziliei, a fost iniţiat în Masonerie (sub pseudonimul de Guatimozin) pe 2 august 1822 într-o ceremonie condusă de Marele Maestru Jose Bonifacio. Pe 4 octombrie 1822 a fost ales şi instalat Mare Maestru al Marelui Orient al Braziliei. Toate documentele masonice le-a semnat sub numele de Pedro Guatimozin. Împăratul a adoptat acest nume în semn de respect pentru ultimul lider al aztecilor, cel care a luptat împotriva invadatorilor spanioli. Marele Orient al Braziliei a conferit împăratului titlul onorific de Apărător Perpetuu al Braziliei pe 13 mai 1822. 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates