sâmbătă, 17 decembrie 2011

Gustavo Raffi: "Nu suntem centru de putere"

sâmbătă, 17 decembrie 2011
Controversat şi iubit, respectat şi hulit, o legendă vie a Masoneriei din Italia, Gustavo Raffi, Marele Maestru al Marelui Orient al Italiei pune degetul pe rană şi iese la rampă cu noi declaraţii politice şi sociale.

Recenta lansare a ultimei cărţi a lui Raffi a produs destul de multe comentarii în peninsulă. Raffi se lansează înte-o interesantă şi, poate, periculoasă aventură în ceea ce priveşte adevăratul rol al Masoneriei din Italia. El dezbate pe larg în noua sa carte rolul jucat de Ordinul Masonic în Italia, de la revoluţie şi până în Modernitate.


"Stop piticilor şi balerinilor în politică" este titlul unui material jurnalistic apărut în urmă cu doar câteva zile în Italia. Pe fondul declaraţiilor critice la adresa Masoneriei ale lui Cesare Geronzi (domnul "Banca d'Italia") Masoneria reprezentată de Marele Orient al Italiei a ridicat mănuşa şi a mers la duel. Un duel la figurat, ce-i drept!

Iată ce declara Geronzi împotriva Masoneriei: "Vaticanul se bucură puţin sau aproape deloc de finanţe, în timp ce Masoneria se bucură, se bucură mult şi de multe ori este protagonista hub-urilor celor mai importante din sectoarele politice şi financiare". Reacţia lui Raffi a fost una normală şi logică, în conformitate cu principiile Masoneriei Universale: "Marele Orient al Italiei nu se ocupă de politică".


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates