sâmbătă, 12 noiembrie 2016

Consiliul Agenţiei Masonice: atacul la adresa Masoneriei din partea liderilor politici de la Sofia arată gradul de ignoranţă al acestora

sâmbătă, 12 noiembrie 2016
Ca urmare a repetatelor cereri, din ultimele trei luni de zile, pentru o intervenţie publică şi internaţională a Agenţiei Masonice în ceea ce priveşte declaraţiile şi legile anti-masonice emanate de la actuala conducere politică a Bulgariei, în data de 8 noiembrie 2016 Preşedintele a convocat în sesiune extraordinară Consiliul Agenţiei Masonice.

Ordinea de zi a sesiunii extraordinare a avut ca unic subiect situaţia în care se află Masoneria bulgară începând din vara acestui an. Preşedintele a reamintit membrilor Consiliului că Agenţia Masonică a susţinut reunificarea Marii Loji Unite a Bulgariei încă de acum câţiva ani, iar acest proces a fost realizat sub conducerea Marelui Maestru Ivan Sariev. De asemenea, coordonatorul SeCTI a prezentat Consiliului seria de corespondenţe avute cu reprezentanţii (numele acestora nu a fost făcut public din motive de securitate şi politice, acestea fiind cunoscute doar de coordonatorul SeCTI şi de Preşedintele Consiliului) Masoneriei bulgare regulare în ultimele trei luni, precizând că aceştia au cerut o intervenţie publică şi internaţională din partea Agenţiei Masonice.

Timp de trei luni de zile aceste corespondenţe au continuat, iar Agenţia Masonică şi-a oferit consilierea şi nu a dorit să intervină public atât timp cât nu a existat o poziţie oficială a Marelui Maestru.

La sfatul coordonatorului Cancelariei pentru Afaceri Externe (CAEx), Preşedintele a decis să convoace Consiliul în sesiune extraordinară şi să stabilească o serie de acţiuni de urmat, fiind invocat Art. 2 din Constituţia Agenţiei Masonice.

Consiliul a hotărât să intervină la nivel public în perioada următoare, considerând că lipsa de acţiune a liderilor Masoneriei de la Sofia reprezintă (conform argumentelor şi corespondenţelor prezentate în Consiliu) un act de frică şi lesmajestate faţă de Ordin. Agenţia Masonică va continua să ofere consiliere viitorului comitet, în curs de formare la Sofia, care va combate măsurile adoptate de clasa politică. De asemenea, Agenţia Masonică a luat în calcul o serie de eventuale discuţii bilaterale informale cu oficialii Masoneriei bulgare.

Poziţia, declaraţiile şi acţiunile oficialilor Parlamentului şi Guvernului bulgar amintesc de o tristă perioadă a Europei cotropite de totalitarism, a declarat Preşedintele Consiliului.

Procesul Verbal al sesiunii extraordinare a Consiliului a fost clasificat la ordinul Preşedintelui, acesta urmând a nu fi publicat sau prezentat membrilor Corpului Consultativ. Doar Consilierul Personal al Preşedintelui va avea acces, prin decret, la procesul verbal. 


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates