luni, 9 mai 2011

Masoneria română între politică şi Arta Regală - mesaj de Ziua Europei

luni, 9 mai 2011
Începuturile Masoneriei române sunt strâns legate de contextele politice şi istorice în care se găsea ţara şi Europa sfârşitului de secol XIX. Este ruşinos şi neadevărat să negăm implicarea politică în Masonerie şi implicarea masonică în politică.

La urma urmei, statul român modern a fost fondat de Masoni, Masoni care şi-au lăsat semnăturile pe actul Marii Uniri. Este la fel de fals şi ruşinos pentru toate Obedienţele Masonice din România faptul că peste 90% sau 95% din membrii lor nu ştiu că actul Marii Uniri Masonice a fost făcut la 1880, iar desăvâşirea acestuia a avut loc un an de zile mai târziu, în 1881.

Şi totul este legat de două nume, doi factori comuni ai Masoneriei româneşti: ROMÂNIA şi Constantin Moroiu.

Realitatea masonică a României de astăzi este că în ea ZAC, şi vă rog să luaţi acest cuvânt cu aceeaşi însemnătate oferită de Dicţionarul Explicativ Român, un număr de peste 15 structuri masonice. În ciuda faptului că actul Marii Uniri de la 1918 a rămas aproape intact, cel de la 1880 a devenit o iluzie a unor oameni, a unor Masoni, care nu trăiesc în zilele noastre.

ADEVĂRUL este că în România lui 2011 NU EXISTĂ UNITATE masonică. De fapt, nu ştiu dacă mai există Masonerie la standarde de regularitate, aşa cum au fost acestea concepute în urmă cu câteva secole.

Mă refer la toţi, regulari, iregulari, ultra regulari, super iregulari etc... În ultimii 20 de ani, Masoneria română a cheltuit câteva milioane de euro (pe puţin) pe evenimente grandioase, pe diverse bunuri şi călătorii, şi a făcut donaţii a căror sumă totală.... nu cred că merită menţionată pentru a nu face de râs Ordinul.

ADEVĂRUL este că în România lui 2011 NU MAI EXISTĂ FILANTROPIA masonică existentă cândva şi recunoscută de societate şi de statul român.

Avem doi, trei, patru, Dumnezeu mai ştie câţi Suverani Mari Comandori. Avem cinci, şase, şapte, tot Dumnezeu mai ştie câţi Mari Maeştri sunt pe meleagurile noastre. Ruşinos pentru unii dintre ei este că uneori nu cunosc nici o boabă de limbă străină, nu cunosc elemente de bază ale diplomaţiei, asta ca să nu mai vorbim de "românismul" pe care-l exportă la conferinţele internaţionale la care participă.

ADEVĂRUL este că în România lui 2011 NU MAI EXISTĂ MASONERIE REGULARĂ şi că mă simt ruşinat, nu pentru că sunt Mason, ci pentru că numesc asemenea oameni Fraţi...

Acesta este mesajul meu adresat cu ocazia Zilei Europei, un mesaj mult diferit faţă de unul ce a circulat foarte mult în ultimele ore, un mesaj emis la Paris şi a cărui tentă de "pacifism" latent nu-şi are rostul în Masonerie.

Iar concluzia mea este următoarea, citând pe cel mai mare Iniţiat al României, dar mai valorat în Turcia decât în ţara noastră: Unii tac din înţelepciune, alţii tac din prostie. Oricum tăcerea lor vorbeşte. Sper doar să fie mai mulţi cei care tac din înţelepciune, decât cei care tac din prostie... Oricum tăcerea lor este cea mai mare dovadă a iregularităţii morale şi masonice de care dă dovadă Masoneria din România lui 2011.

Am zis...


Sec.'. Gen.'. 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates