joi, 20 aprilie 2017

Coordonatorul SeCTI: (...) principiile emanate de Francmasoneria Regulară sunt cele de urmat (...) şi în activităţi asemenea celor practicate de Agenţie

joi, 20 aprilie 2017
Imperativitatea modificării politicii Agenţiei Masonice în plan editorial şi internaţional reprezintă nu doar o necesitate, ci o recunoaştere a unei strategii care a fost mai mult decât fructuoasă, a declarat coordonatorul Secretariatului de Comunicaţii Tehnologie şi Informaţii (SeCTI). Analiza profundă făcută a arătat că nu doar la nivel statistic au fost rezultatele scontate, ci în mod special la nivel internaţional. Or acest lucru ne face să credem cu tărie că principiile emanate de Francmasoneria Regulară sunt cele de urmat nu doar în ritualuri, ci şi în activităţi asemenea celor practicate de Agenţie.

Persoana (una dintre ele, dar cea mai importantă dintre acestea) pentru care Agenţia Masonică s-a văzut obligată să se retraga din una din cele mai importante jurisdicţii a fost dată afară din Masoneria Regulară pe motiv de corupţie, iar acest lucru ne întăreşte acum credinţa că lucrurile de îndreaptă. În acest sens ne reluăm toate legăturile pierdute în 32 de Jurisdicţii. Şi nu este singura decizie în plan extern. Se va repune pe tapet şi reluarea relaţiilor în alte 27 de Jurisdicţii care au reprezentat pilonul al doilea pentru Agenţie.


Între conservatorism şi liberalism

Problema nu se pune astfel! Noi considerăm că Masoneria este liberală în sine. Principiile sale o definesc astfel, iar termenii de conservatorism şi liberalism sunt doar o formă de a denomina regularitatea şi iregularitatea organizaţiilor masonice indiferent că sunt obedienţe sau rituri. Dacă până acum câţiva ani Masoneria iregulară era cu jumătate de pas în faţa celei regulare din punct de vedere al iniţiativelor sociale, culturale sau a folosirii noilor mijloace de comunicare, acest decalaj nu există astăzi decât invers. Masoneria regulară şi-a recăpătat statutul din acest punct de vedere.

Iar în acest sens, Agenţia nu este decât o platformă de informaţii şi comunicare. Nu au fost puţine cazurile prin care Francmasoni în diferite jurisdicţii au intrat în contact cu alţii prin intermediul Agenţiei sau Obedienţe şi-au emis ştirile spre difuzare direct prin intermediul Agenţiei. Aşadar, Agenţia Masonica nu va face altceva decât să revină la vechea politică care respecta toate aceste aspecte.


Trei secole de Masonerie Speculativă

Aşa cum spune şi Preşedintele Consiliului, sunt trei secole de Masonerie instituţionalizată. Anul acesta marchează doar începutul unei noi etape în existenţa instituţională a Ordinului. Suntem pe cale să asistăm la cea mai mare manifestare publică a Masoneriei din ultimele secole. Anul 2017 va reprezenta o pagină de istorie şi o lecţie pentru Francmasoni şi pentru societatea în care aceştia-şi desfăşoară activitatea.


Masoneria în societatea românească în 2017

Oglinda societăţii în sine... Nici mai mult şi nici mai puţin. De altfel, o Masonerie în creştere cantitativă şi calitativă, mă refer la cea regulară. Avem una din cele mai puternice obedienţe din Europa, chiar dacă pare ceva fantastic sau cu titlu de laudă. Nu! Pur şi simplu este dovada unei evoluţii pe care ţara noastră a trăit-o şi în perioada interbelică. Or acest lucru este un motiv de mândrie pentru fiecare membru al Ordinului. Din păcate în ultimii doi ani fenomenele din ţară nu au permis mediului profan să observe acţiunile Ordinului în plan filantropic şi cultural, însă avem încredere că aceste lucruri se vor schimba.


Principala calitate a Francmasonului din zilele noastre

Este greu de vorbit strict de o calitate anume, însă tind a crede că cel mai de preţ lucru pe care un membru a-l Ordinului poate să-l facă este să aducă în societate ceea ce a învăţat, iar în sens invers să îmbunătăţească ce vede şi trăieşte în societate pentru a aduce în Ordin în ideea de a se reîntoare în societate, aşa cum spuneam iniţial,


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates