vineri, 25 aprilie 2014

Brâncuşi a fost omagiat la cel mai important eveniment cultural din Spania

vineri, 25 aprilie 2014
Prefectura Madridului (Comunidad de Madrid) a organizat, în data de 23 aprilie 2014, Noaptea Cărţilor. În cadrul evenimentului a avut loc prezentarea cărţii Antologia Poetica, de Hector Martinez Sanz. Cartea este dedicată lui Constantin Brâncuşi şi poemele publicate sunt inspirate din lucrările artistului român. În volum au fost reunite poemele pe care autorul le-a scris în ultimii opt ani şi care au ca principală temă opera lui Brâncuşi.


Prezentarea, organizată de Prefectura Madridului în colaborare cu Mundi Book Ediciones, s-a desfăşurat la Librăria Le din capitala Spaniei. La cererea organizatorilor, coperta cărţii a fost realizată de un alt artist român, Bogdan Ater, care a folosit imaginea lucrării Pasărea în zbor pentru a face o paralelă între artă şi poezie.


Hector Martinez Sanz a primit Premiul ICR 2010 la Madrid pentru cartea Pentagono (Editura Niram Art), care prezintă o viziune inedită despre operele a cinci mari personalităţi ale artei şi culturii universale, care s-au născut în România: Constantin Brâncuşi, Mircea Eliade, Eugen Ionescu, Emil Cioran şi Tristan Tzara. Este autorul cărţilor: Comentarios a Unamuno, Baruch Elron, La ciencia como modelo de saber şi co-autor al lucrărilor Viajes al fin de Finisterre, Michel Houllebecq: amor y otros mitos, Maranatha şi Tudor: textos sobre su obra.

Noaptea Cărţilor este cel mai important eveniment cultural din Spania. În fiecare an, pe data de 23 aprilie, muzeele, centrele culturale şi sălile de teatru din principalele oraşe spaniole sunt deschise toată noaptea. Cu prilejul evenimentului sunt organizate prezentări de carte, recitaluri de poezie şi dezbateri pe teme culturale.  

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates