miercuri, 5 ianuarie 2011

Debarcarea Suveranului Mare Comandor din Cuba?

miercuri, 5 ianuarie 2011
În ultimele zile ale anului trecut, începând cu 29 decembrie, în Cuba, dar şi în exterior, au început să circule zvonuri cu privire la demisia Fratelui Heriberto Saborit Verdecia (vicepreşedinte al asociaţiei ce constituie Supremul Consiliu). Mulţi au rămas stupefiaţi, dat fiind faptul că demisia aşteptată era aceea a Suveranului Mare Comandor de la Havana, Prea Puternicul Frate Jesús Armada Pena.

Trebuie menţionat faptul că încă de la începutul lui 2010, Suveranul Mare Comandor a fost presionat să renunţe la funcţie datorită gravelor încălcări şi violări a legilor şi jurămintelor. Din momentul demisiei sale, Supremul Consiliu pentru Cuba ar putea întineri şi, prin urmare, ar putea deveni un organism tânăr, capabil să îmbrăţişeze direcţiile unei Masonerii de secol XXI.

Conform Cancelariei pentru Afaceri Externe a APMR, există informaţii care-l pot indica ca viitor Suveran Mare Comandor pe Fratele (Inginer) Adalberto González Concepción, unul din criticii virulenţi ai guvernării lui Armada Pena. Un alt potenţial lider, în viziunea Cancelariei ar fi Gustavo Pardo Valdes, fostul Cancelar pentru Afaceri Externe al Supremului Consiliu pentru Cuba, unul dintre cei mai vocali şi cunoscuţi masoni cubanezi din prezent.

De asemenea, trebuie să ţinem cont şi de faptul că un alt potenţial Suveran Mare Comandor este şi Lázaro Cuesta Valdes care, pre deosebire de cei doi menţionaţi deja (Pardo Valdes fiind fost deţinut politic) Cuesta Valdes este o persoana foarte vulnerabilă şi, prin urmare, influenţabilă şi şantajabilă.
Secretariatul General al APMR deţine informaţii conform cărora, pe 15 ianuarie 2011, va avea loc o mişcare strategică în Supremul Consiliu pentru Cuba, atunci când Armada Pena ar putea demisiona, iar Cuesta Valdes (numărul doi din Supremul lui Armada Pena) va ocupa locul acestuia. În vârstă de 66 de ani, Cuesta Valdes este unul din liderii Societăţii Secrete “Abacuá” şi fondator al societăţii religioso-sincretice formate de Babalawos, intitulată “Comisia Organizatoare a Literei Anului” (în Cuba se consideră că această societate urmează liniile guvernului castrist). Aceste lucruri duc cu gândul la faptul că este posibil ca toate aceste mişcări să nu fie altceva decât sforile trase de Biroul de Afaceri Religioase al Partidului Comunist pentru a garanta guvernului de la Havana perpetuarea influenţei în cadrul Supremului Consiliu pentru Cuba.

Sunt voci la Havana care se tem de alegerea lui Cuestra în Fruntea Supremului Consiliu de teamă ca acesta să nu afecteze ritualul masonic prin introducerea de practici religioase afro-cubaneze.


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates