luni, 11 mai 2015

Agenția Masonică: modificarea Constituției va atrage o serie de schimbări structurale în gestiunea afacerilor externe și în plan național

luni, 11 mai 2015
În perioada 18-21 va avea loc sesiunea extraordinară a Consiliului Agenției Masonice, structură consultativă care, conform constituției, reunește Fondatorul, Secretarul General, coordonatorii departamentelor (secretariatelor) și membrii (sau invitați) ai Agenției, după cum stabilește Secretarul General care este și Președinte ex officio al Consiliului. Această sesiune este cea mai importantă sesiune extraordinară care are loc, după cea din data de 30 august 2010 (când a fost restructurată Agenția și a fost înființat Secretariatul General).

Conform agendei de lucru, ordinea de zi va cuprinde:

  • Propunerea Secretarului General de amendare a Constituției (Art. 6, alineat 2); argumentare; vot consultativ. Amendamentul prevede eliminarea alineatului al doilea din Art. 6: "Se interzice folosirea termenilor de REGULAR și IREGULAR".
  • Activarea protocolului OB2.
  • Propunere de activare a protocolului OB1.
  • Dezbatere cu privire la implementarea noii imagini a Agenției în plan masonic, profan și NMS.
  • Etc.
În data de 18 și 19 mai vor avea loc dezbateri cu privire la amendarea Constituției. În data de 20 mai va avea loc dezbaterea cu privire la activarea protocolului OB1 și la noua strategie de imagine, urmând ca în ultima zi, 21 mai, să fie dezbatute alte patru puncte de pe ordinea de zi și să aibă loc votul (caracter consultativ) care a fost deja avizat favorabil de Fondator. Conform Constituției, Fondatorul are drept de veto în Consiliu.

În urma zilei de 21 mai 2015, Agenția de Presă Masonică va adopta o serie de măsuri și va implementa o serie de strategii menite a asigura respectarea Constituției și implementarea protocoalelor aferente (OB2 și, după caz OB1).


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates