miercuri, 3 iulie 2013

Lanţul s-a rupt: Radu Vasile

miercuri, 3 iulie 2013
A fost un om al valorilor tradiţionale, profesor, politician, istoric, poet şi Premier al României. Aceasta poate fi doar o scurtă descriere a celui care a fost Radu Vasile. A trecut în nefiinţă în al şaptelea deceniu de viaţă. Născut în monarhie (la Sibiu), şi-a trăit mare parte a vieţii în comunism şi a venit în prim planul vieţii publice româneşti în democraţia republicană de după 1989.


Radu Vasile a rămas în istorie pentru semnarea "Păcii de la Cozia". Mai bine de un deceniu a fost Senator al României şi a ocupat funcţia de Vicepreşedinte al Senatului şi Secretar-General al PNŢ(CD). A suferit din cauza opresiunii regimului comunist, însă acest lucru nu l-a împiedicat să ajungă, într-un final, Doctor în Economie şi Profesor Universitar. 

Astăzi presa naţională şi internaţională din mai multe ţări din lume au marcat momentul, dedicându-i articole care au evidenţiat rolul său în istoria contemporană a României şi, conform Calgary Herald, a fost omul care a pavat drumul României pentru aderarea la Uniunea Europeană şi cel care a emis invitaţia căte Papa ioan Paul al II-lea în vederea efectuării vizitei istorice la Bucureşti. Toţi cei trei Preşedinţi (foşti şi în exerciţiu) şi-au exprimat regretul pentru trecerea în nefiinţă a lui Radu Vasile. La acest ecou se adaugă regretele Corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, cel al oamenilor politici din ţară şi străinătate, academicieni, oameni de cultură etc.


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates