sâmbătă, 29 septembrie 2012

Samir Bichara, brazilianul care a devenit Venerabilul uneia dintre cele mai vechi Loji Masonice din Statele Unite ale Americii

sâmbătă, 29 septembrie 2012

În urmă cu doar săptămâni, Masoneria americană a avut parte de un eveniment mai puţin obişnuit: un brazilian a preluat Venerabilitatea celei de-a treia cea mai vechi Loji Masonice din Statele Unite ale Americii. Este vorba despre Loja The Massachusetts din Orientul Boston, iar ceremonia a avut loc pe 15 septembrie 2012. Loja fondată în 1770 este una din Lojile Masonice istorice din emisfera de vest şi din SUA.




Samir Bichara, care a deţinut demnitatea de Prim Supraveghetor al Lojii în mandatul trecut, este originar din Barra do Piraí - Rio de Janeiro, Brazilia. Fratele Samir locuieşte în SUA din 1998, iar în 2006 şi-a început călătoria masonică. Loja pe care o va conduce numără în jur de 200 de Fraţi, din care doar trei sunt brazilieni. Tatăl lui Samir a fost Venerabilul Lojii sale de două ori deja, ocupând acum funcţia de Secretar în Loja din Orientul Barra do Piraí.


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates