duminică, 30 septembrie 2012

5 ani de patriarhat pentru Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române

duminică, 30 septembrie 2012
Daniel, Arhiepiscop al Bucureştilor, Mitropolit al Munteniei şi Dobrogei, Locţiitor al Tronului Cezareei Capadociei şi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a sărbătorit astăzi prima jumătate de deceniu de patriarhat în fruntea Bisericii Ortodoxe Române.




Dan Ilie Ciobotea s-a născut la data de 22 iulie 1951, în satul Dobreşti din comuna Bara (judeţul Timiş), ca al treilea copil în familia învăţătorului Alexie şi al Stelei Ciobotea. La 6 august 1987 intră în viaţa monahală la Mănăstirea Sihăstria cu numele Daniel, avându-l ca naş de călugărie pe arhimandritul Cleopa Ilie. Cu această ocazie, a fost hirotonit ieromonah. La 7 iunie 1990 este ales, iar la 1 iulie 1990 este înscăunat ca arhiepiscop al Iaşilor şi mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

La data de 30 septembrie 2007, Preşedintele României i-a conferit Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Cruce, ca o încununare a tuturor contribuţiilor sale. Tot anul 2007 a fost ales şi membru de onoare al Academiei Române. Este patriarhul în timpul căruia au început lucrările la cea mai mare catedrală din istoria ţării noastre, Catedrala Mântuirii Neamului.



 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates