miercuri, 19 septembrie 2012

Constantin Argetoianu, Marele Patron al Ordinului Masonic Român

miercuri, 19 septembrie 2012

Constantin Argetoianu a fost om politic şi Prim-ministrul României (28 septembrie 1939 - 23 noiembrie 1939), descendent al unei vechi familii boiereşti din Oltenia. A debutat în viaţa politică intrând în Partidul Conservator în anul 1913. de.a lungul timpului a ocupat mai multe portofolii ministeriale, ocupând în plan legislativ şi funcţia de Preşedinte al corpului matur al Parlamentului, Senatul (1938-1939).


În plan diplomatic, Fratele Argetoianu a ocupat mai multe funcţii precum cele de ataşat, secretar, prim-secretar şi consilier în cadrul Legaţiilor române din Orientele Constantinopol, Roma, Viena şi Paris. În 1950 a fost arestat de regimul comunist şi închis la Sighet, într-un final, locul din care a şi plecat la Orientul Etern.

În plan masonic a deţinut mai multe funcţii la nivel de Mare Consiliu şi a fost onorat cu titlul de Mare Patron al Ordinului Masonic Român. Este una dintre personalităţile vieţii masonice şi politice din perioada interbelică care a participat la inaugurarea Templului Masonic din strada Câmpineanu 45 etc.


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates