miercuri, 12 septembrie 2012

Speranţe pentru Marea Lojă Naţională Franceză. GLNF poate fi recunoscută în viitor de Marea Lojă Unită a Angliei

miercuri, 12 septembrie 2012
Conform raportului şi discuţiilor purtate în cadrul conducerii Marii Loji Unite a Angliei, Fratele Anthony Wilson a afirmat următoarele: "Cu o sută de ani în urmă, membrii ai acestei Mari Loji (n.r. - UGLE) au fost implicaţi fizic în formarea GLNF şi în reîntoarcerea Masoneriei Regulare în Franţa; de aceea şi din alte motive, recomandarea bordului nu a fost înaintată uşor, ci doar după discuţii şi consultări serioase".

Conform aceloraţi discuţii oficiale, UGLE nu are de gând să recunoască în acest moment o altă Mare Lojă, ci va monitoriza cu atenţie ceea ce se întâmplă în GLNF şi în Franţa, ac0lo unde deja se anunţă formarea unei alte Mari Loji provenite din GLNF, aceasta fiind deja a doua.

De asemenea, Anthony Wilson a afirmat şi că această decizie nu însemană că Lojile sau Fraţii din GLNF au încetat a mai fi regulare, dar că managementul deficitar şi implicările profanului în viaţa masonică au deteriorat situaţia şi au dus la o astfel de decizie. Acesta a subliniat şi faptul că GLNF poate fi oricând recunoscută de UGLE din nou.

Pe de altă parte, noul Mare Cancelar al Marii Loji Unite a Angliei, Fratele Derek Dinsmore, a afirmat: "chiar dacă au serioase probleme interne, noi credem scă Lojile şi membrii GLNF continuă să lucreze regular". Ceea ce a atras atenţie a fost următoarea formulare a Marelui cancelar: "Există un principiu fundamental demult stabilit în relaţiile masonice internaţionale că acolo unde Francmasoneria există pe un teritoriu, recunoscută sau nu în mod formal, acel teritoriu este închis pentru alte Mari Loji, iar cele de pe urmă nu trebuie să stabilească Loji acolo".


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates