marți, 18 septembrie 2012

Papa Pius al IX-lea a fost un Frate Francmason iniţiat în Chile

marți, 18 septembrie 2012

Pope Pius IX (13 mai 1792 – 7 februarie 1878), cunoscut sub numele profan de Giovanni Maria Mastai-Ferretti, a fost cel mai longeviv suveran pontif din istoria Bisericii Catolice. A fost cel care a organizat primul Conciliu de la Vatican în 1869, acolo unde a fost decretată infailibilitatea papală. De asemenea, Fratele Pius al IX-lea a fost şi ultimul papă care a domnit peste Statele Papale.


Fostul Episcop de Spoleto (la acea vreme deja Mason) a fost ales Papă de către o facţiune a cardinalilor care cochetau cu procesul de liberalizare politică care avea locîn Europa acelei epoci. Omul care a suferit de epilepsie toată viaţa, era originar din Orientul Senigallia, provenind din familia nobiliară a Conţilor de Ferretti.

Cu puţin timp înainte de moartea lui Pius al VII-lea, viitorul Papă Pius al IX-lea a fost trimis ca auditor pentru Chile şi Peru, iar în anul 1825 ca asistent al Nunţiului Papal Monseniorul Giovanni Muzi şi Monseniorului Bradley Kane pentru a-i asista în misiunile post revoluţionate din America de Sud.

A fost exact în perioada în care se afla în Chile, atunci când viitorul Papă Pius al IX-le aa fost iniţiat în Francmasonerie, într-o Lojă Masonică din Orientul Santiago de Chile. În ciuda faptului că a fost Mason, Papa Pius al IX-lea a fost beatificat în anul 2000.


 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates